Το Κίνημα Δημοκρατίας, κατέθεσε σήμερα αναφορά στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής και ακολούθως στον Οικονομικό Εισαγγελέα, μετά από απόφαση του Προέδρου του Κινήματος, Στέφανου Κασσελάκη. Την καταγγελία υπέβαλαν η Βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη και ο Διευθυντής του Προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης.
Η καταγγελία αφορά αποκαλύψεις από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρόσωπα του ιστότοπου «Ομάδα Αλήθειας» εμφανίζονται να εργάζονται την περίοδο 2016–2019 στην εταιρεία «BLUE SKIES Μονοπρόσωπη Α.Ε.», ενώ ταυτόχρονα υπηρετούσαν το κόμμα από θέσεις ευθύνης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η εταιρεία φέρεται να κατέβαλλε τη μισθοδοσία τους, τη στιγμή που δεν είχε εμφανή εμπορική δραστηριότητα, ούτε ιστοσελίδα, ενώ τα έξοδά της για μισθοδοσία αντιστοιχούσαν σχεδόν στο σύνολο του κύκλου εργασιών της.
Από την άλλη, οι δημοσιοποιημένοι ισολογισμοί της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν πως οι ετήσιες αμοιβές προσωπικού του κόμματος μειώθηκαν δραματικά – από 4,3 εκατ. ευρώ το 2015, σε μόλις 670 χιλιάδες ευρώ το 2020. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις υπόνοιες ύπαρξης ενός τριγώνου διαπλοκής, με χρηματοδοτήσεις μέσω ιδιωτικών εταιρειών που μπορεί να συνιστούν παραβίαση της νομοθεσίας περί πολιτικής χρηματοδότησης.
Η βουλευτής του Κινήματος Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε:
«Ζητούμε τον ποινικό έλεγχο για τις τριγωνικές συναλλαγές και τις διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος που έχουν αναχθεί σε πολιτειακή κακοήθεια. Η Ομάδα Αλήθειας οδηγεί στα αποκαλυπτήρια των υπόγειων διαδρομών της εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και φανερώνει στον ελληνικό λαό το πώς διατηρήθηκε επί έξι χρόνια στην εξουσία η πιο αντικοινωνική πολιτική αντίληψη της μεταπολίτευσης. Νόμος υπάρχει – και ο νόμος θα εφαρμοστεί.»
Το Κίνημα Δημοκρατίας καλεί τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν στον πλήρη και ανεξάρτητο έλεγχο της υπόθεσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η νομιμότητα στον δημόσιο βίο.
Ο Μανώλης Καπνισάκης δήλωσε πως την προσεχή εβδομάδα το Κίνημα Δημοκρατίας θα αποστείλει στα κόμματα της αντιπολίτευσης σχέδιο πρότασης νόμου για τη διαφάνεια στα κόμματα και την πολιτική ζωή. μετά τη δήλωβση της θεοδώρας
Ολόκληρη η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:
Σήμερα το πρωί καταθέσαμε αναφορά στην αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι ροές χρηματοδότησης της ΝΔ και των εμπλεκομένων στην διακυβέρνηση της χώρας στελεχών της μέσω τριγωνικών συναλλαγών με ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τους δημοσιοποιημένους ισολογισμούς της Νέας Δημοκρατίας από τους οποίους προκύπτει ότι από το 2015, μέχρι το 2020 οι αμοιβές προσωπικού μειώθηκαν κατά 85% και πήγαν από τα 4,3 εκατ. Ευρώ στις 670.000 ευρώ. Αυτά τα στοιχεία και προσκομίσαμε.
Αμέσως μετά θα πάμε στον Οικονομικό Εισαγγελέα σαν ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και θα ζητήσουμε το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένη χώρα δηλαδή τον ποινικό έλεγχο για τις τριγωνικές συναλλαγές και τις διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος που αποτελούν πλέον πολιτειακή κακοήθεια.
Η Ομάδα Αλήθειας θα οδηγήσει στα αποκαλυπτήρια των υπογείων διαδρομών της εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα αποδείξει στον ελληνικό λαό το πώς δημιουργήθηκε και το πώς διατηρήθηκε έξι χρόνια στην κυβέρνηση η πιο αντικοινωνική πολιτική αντίληψη της μεταπολίτευσης.
Νόμος υπάρχει και ο νόμος θα εφαρμοστεί.
Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Zs7t6teQpBQ&ab_channel=%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82