• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία για την Αναστολή λειτουργίας Καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά

30 Ιουνίου 2021
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε ότι προτίθεστε άμεσα να προβείτε την αναστολή λειτουργίας του Καταστήματός σας στην πόλη της Παραμυθιάς του Ν. Θεσπρωτίας.
Σας ενημερώνουμε για την αρνητική εικόνα που έχει προκαλέσει αυτή σας η απόφαση στην τοπική κοινωνία, και την αντίθεση και αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε αυτή την εξέλιξη καθώς:
 Ο τραπεζικός τομέας έχει στηριχθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα, με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, με ποσά που κλήθηκαν να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, και οφείλει να λειτουργεί κατ’ ελάχιστο ανταποδοτικά προς αυτούς τους πολίτες.
 Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας Οργανισμός που γιγαντώθηκε μέσα από διαδοχικές απορροφήσεις Τραπεζών (π.χ. Αγροτική, Γενική, Κύπρου κλπ) με το αμφιλεγόμενο επιχείρημα της διάσωσής τους, ανέλαβε παράλληλα και την υποχρέωση εξυπηρέτησης του κοινού όλων αυτών των οργανισμών.
 Σήμερα, αποφασίζει να περικόψει της δαπάνες της καταφεύγοντας στην λύση της αιφνίδιας παύσης λειτουργίας Καταστημάτων και ανακατεύθυνσης των πελατών της είτε σε ένα κεντρικό Κατάστημα είτε στην χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών εξυπηρέτησης! Κι αυτό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ούτε το ακριτικό στοιχείο ορισμένων περιοχών, ούτε τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, ούτε το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων δεν γνωρίζει την χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 Στον ακριτικό νομό Θεσπρωτίας, των περίπου 47.000 κατοίκων (που διπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο) λειτουργούσαν τρία καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, από ένα στην έδρα του Δήμου Σουλίου και Φιλιατών και ένα στην πρωτεύουσα του Νομού στην Ηγουμενίτσα (στο οποίο είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι λειτουργίες τεσσάρων καταστημάτων τραπεζών της πόλης: Πειραιώς, Αγροτικής, Γενικής, Κύπρου). Το 2020 έπαυσε η λειτουργία του Καταστήματος Φιλιατών και σήμερα ανακοινώνεται και η παύση λειτουργίας του Καταστήματος στην Παραμυθιά, υποχρεώνοντας το σύνολο των πελατών του Οργανισμού να συγκεντρωθεί σε ένα μόνο Κατάστημα, στην Ηγουμενίτσα. Ένα Κατάστημα που έχει ήδη υπερβεί τα όρια αντοχής του στην εξυπηρέτηση των πελατών του, αποτελώντας σημείο δυσμενών αναφορών και με σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο για τις ατελείωτες ουρές που δημιουργούνται στον περιβάλλον χώρο του από τους πελάτες της. Πλέον αυτό το Κατάστημα θα κληθεί να διαχειριστεί το σύνολο των πελατών της τράπεζας, όλου του νομού, πέραν των τουριστών επισκεπτών τους μήνες Μάιο έως Οκτώβριο (!!!!).

Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή με την υλοποίηση αυτής της απόφασης δημιουργείτε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης, μιας ακόμη δυναμικής παραγωγικής περιοχής του Ν. Θεσπρωτίας,

Αιτούμαστε την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση της απόφασής σας για αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος Πειραιώς Παραμυθιάς και την συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του, χωρίς ημι-μέτρα περιοδικής λειτουργίας ή συγκεκριμένης διάρκειας λειτουργίας.

Εν αναμονή των αποφάσεών σας επί του ανωτέρω, επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αλέξανδρος Πάσχος

Πίνακας Αποδεκτών
­ Κατάστημα Πειραιώς Ηγουμενίτσας
­ Κατάστημα Πειραιώς Παραμυθιάς
­ Δήμος Σουλίου
­ Βουλευτή Θεσπρωτίας ΝΔ κο Β. Γιόγιακα
­ Βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ κο Μ. Κάτση
­ Τοπικό Τύπο

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Θετικό το ΤΕΘΑ για παραχώρηση στην Περιφέρεια του Κάστρου Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες!

Επόμενο Άρθρο

Υπογράφω για την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Θέματα για λογοδοσία στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο
  • Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Zagori Impact Investing Forum
  • Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στα Εικονίσματα
  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»
  • Διεθνές Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης Πέτρινων Γεφυριών της Ελλάδας

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.