• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μ.Χ. Αβέρωφ με το “Μαζί Ψηλά” …για τον Δήμο Μετσόβου

29 Ιουνίου 2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
A A
0
Η Μ.Χ. Αβέρωφ με το “Μαζί Ψηλά” …για τον Δήμο Μετσόβου
Share on FacebookShare on Twitter

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της ως υποψήφιας Δημάρχου Μετσόβου πραγματοποίησε η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ. Η κ. Αβέρωφ έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της παράταξης “Μαζί Ψηλά”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Όταν πονάς έναν τόπο, όταν αγαπάς τους ανθρώπους του, κι όταν βλέπεις ότι μπορείς να βοηθήσεις, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οφείλεις να προσφέρεις!

Αυτός ο τόπος, όλους εμάς που τον αγαπάμε, μας χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο που αν δεν αρχίσουν να γίνονται πράγματα, ο τόπος μας θα χαθεί. Θα ερημώσει. Μέχρι τώρα επιβιώναμε. Πλέον αυτό δεν αρκεί. Ακατοίκητα θα μείνουν τα βουνά μας και μόνο κάποια φαντάσματα στα ερημωμένα χωριά θα μαρτυρούν πως κάποτε υπήρχε ζωή.

Αυτό θέλουμε;

Ο τόπος μας πρέπει να ξαναζωντανέψει, να αναζωογονηθεί. Οι δρόμοι που ανοίχτηκαν πρέπει να φέρνουν κόσμο κι όχι να διώχνουν. Πρέπει να υπάρξουν προοπτικές για τους νέους, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και να γίνουν οι απαιτούμενες υποδομές ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να ονειρεύονται τη ζωή τους εδώ, στα χωριά τους.

Πρέπει και οφείλουμε όλοι εμείς που έχουμε ζήσει και καταλάβει την μοναδικότητα αυτού του τόπου, να ενωθούμε και μαζί να δουλέψουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά για την υλοποίηση των οραμάτων μας. Κίνητρό μας η αγάπη. Η αγάπη που οδηγεί στην προσφορά. Αυτή η έμφυτη ορμή του να προσφέρω, είναι αυτό που με οδήγησε και στην απόφαση να θέσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος του Δήμου Μετσόβου. Για εμένα αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος. Είναι χρέος μου να προσπαθήσω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα κι έχω υποχρέωση σε όλους εσάς τους βουνίσιους συντοπίτες μου, που με διδάξατε την αξιοπρέπεια και τις αξίες της ζωής. Άλλωστε, μου την υπαγορεύει και η ιστορία και παράδοση της οικογένειάς μου.

Σας προσκαλώ όλους να συζητήσουμε, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας και να βρούμε λύσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια διχασμού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το αύριο. Προσωπικές διαφορές και συμφέροντα πρέπει να μπουν στη άκρη και οι ατομικές μας φιλοδοξίες να ενωθούν σε μία και μοναδική: ο τόπος μας να ξαναγίνει χώρος πραγμάτωσης των ονείρων μας!

Από μεριάς μου, σας διαβεβαιώ ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη αυτής της πρόκλησης και υπόσχομαι ότι θα αφοσιωθώ και θα δουλέψω έντιμα και σκληρά. Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν έργα ευεργετικά και πρωτοποριακά. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι αυτή την προσπάθεια να την κάνουμε μαζί.

Μαζί θα ξαναπάμε τον τόπο μας Ψηλά! «ΜΑΖΙ ΨΗΛΑ»

Το βιογραφικό της Μ.Χ. Αβέρωφ

Η κ. Αβέρωφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μέτσοβο και τελείωσε το Γυμνάσιο Μετσόβου. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία και σπούδασε φωτογραφία στο Παρίσι και την Αμερική.

Εργάστηκε στο περιοδικό ELLE, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου σε προγράμματα που στόχο είχαν την ανάπτυξη της Ηπείρου. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τουρισμό, ιδρύοντας την “Eco Experience”, με αντικείμενο την διοργάνωση εξειδικευμένων και εξατομικευμένων εκδρομών στην Ήπειρο. Έχει ασχοληθεί εθελοντικά σε πολλές δράσεις και προγράμματα πολιτιστικών, κοινωνικών και κοινωφελών οργανισμών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Φορέα προστασίας και κοινωνικής ένταξης αυτιστικών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων – Αβάλη. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μετσόβου την χρονική περίοδο 2003-2006 και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου. Είναι παντρεμένη με τον Δαμιανό Αμπακούμκιν και μητέρα του Βίκτωρα, της Ελένας και του Μάρκου.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΒΕΡΩΦ
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσία του Δήμου στο ετήσιο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”

Επόμενο Άρθρο

Οι 3 στους 4 υποψηφίους στις Πανελλαδικές ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους με SMS

Επόμενο Άρθρο
Η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές

Οι 3 στους 4 υποψηφίους στις Πανελλαδικές ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους με SMS

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • «Στασιμότητα ενεργειών μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Σ.Κ.) Ιωαννίνων»
  • Διεθνές Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης Πέτρινων Γεφυριών της Ελλάδας
  • Ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητούν δρομολόγηση πτήσης της Ryanair
  • Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • «Η Άρτα να στηρίξει έμπρακτα το Νοσοκομείο της – Πρόταση της “Αρτινών Συνεργασία” για παροχή κινήτρων σε νέους ιατρούς»

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.