Ένα ακόμη έργο ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ιωαννιτών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στην Κρανούλα.
Τη σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, παρουσία του αντιδημάρχου Έργων, Κώστα Γκόγκου.
Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 100.000 ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού αθλητικού χώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στα παιδιά.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 με συνθετικό χλοοτάπητα, κατάλληλη υποδομή και σύστημα αποστράγγισης, περίφραξη, αθλητικό εξοπλισμό, καθώς και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού με προβολείς LED, ώστε να είναι δυνατή η χρήση του και κατά τις βραδινές ώρες.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε:
«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην κατασκευή και αναβάθμιση αθλητικών χώρων σε όλη την έκταση του Δήμου μας, με στόχο να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες άθλησης για τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Η υπογραφή της σύμβασης για το νέο γήπεδο 5×5 στην Κρανούλα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Για εμάς, η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε κάθε Δημοτική Ενότητα και κάθε Κοινότητα να έχει πρόσβαση σε σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους άθλησης.
Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.
Με σχέδιο και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική δυνατότητα, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας, ώστε να καλύπτουμε σταδιακά ανάγκες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον Δήμο Ιωαννιτών».








