• ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
VimaNews
Advertisement
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Vima News
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης

22 Οκτωβρίου 2021
in Χωρίς κατηγορία
A A
0
Έναρξη αποστακτικής περιόδου- χορήγηση βεβαιώσεων από την Π.Ε. Ιωαννίνων
Share on FacebookShare on Twitter

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης/Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα εξής προς τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από τα καταστήματα ομαδικής εστίασης:

  1. Οι προσυσκευασίες των ποτών, οίνου, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του.
  2. Τα προϊόντα «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» διατίθενται στους χώρους ομαδικήςαποκλειστικά και μόνοπροσυσκευασμένα.
  3. Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ Β 2983) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το προϊόν ( ποτό ) που προσφέρεταιαποκλειστικά και μόνο χύμασε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ(ΔΙΗΜΕΡΩΝ),το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
  4. Ενημερώνουμε τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης ότι ,απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας στους τιμοκαταλόγους για τα χύμα προϊόντα εκτός της προαναφερόμενης.Επίσης εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) θα αναγράφεται και η χώρα προέλευσης καθώς και τα στοιχεία του παραγωγού.Το τσίπουρο ή η τσικουδιά που τυχόν αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα.
  5. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να διατίθενται σε ποτήρι από την αρχική συσκευασία στον τελικό καταναλωτή εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ειδικής νομοθεσίας. Στην περίπτωση αυτή, προσφέρονται αποκλειστικά από την αρχική συσκευασία που μπορεί να έχει ήδη ανοιχθεί για την εξυπηρέτηση προηγούμενης παραγγελίας.
  6. Απαγορεύεται η μετάγγισή του περιεχομένου ολικά ή μερικά εν μέρει σε άλλη συσκευασία προκειμένου να προσφερθεί στον πελάτη. Κατά την εκτέλεση της παραγγελίας, η μετάγγιση της ανάλογης ποσότητας του ποτού από την αρχική συσκευασία στο ποτήρι πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη, και να του δίνεται η δυνατότητα να διαβάσει την επισήμανση της.
  7. Από την Υπηρεσία (Τμήμα Εμπορίου) διενεργούνται έλεγχοι για την ακριβή εφαρμογή των προαναφερομένων . Στους παραβάτες των ανωτέρων παραγράφων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 75 της Υ.Α. 91354/2017, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου. Οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα Γραφεία 103-106 της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και στα τηλέφωνα26510 87103 – 87104.
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Π. Κολόκα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Αμυρά

Επόμενο Άρθρο

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Επόμενο Άρθρο

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις.

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
  • Πρόσκληση Προγράμματος «Ήπειρος» και για έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια
  • Σχολικές υποδομές χρηματοδοτεί με 6.300.000 ευρώ το Πρόγραμμα «Ήπειρος»
  • Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για εκσυγχρονισμό του Ελαιοκομικού Μητρώου
  • Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα πρόγραμμα Υλικής Συνδρομής σε απόρους

Κατηγορίες

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

© 2021 ACL + Media

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης. Επισκεφτείτε τους Όρους Χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.