Παπαδοπουλος Super Markets
Και με τη βούλα εκ νέου υποψήφιος ο Αλ. Καχριμάνης Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 18:39

190190239.jpgΤην υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε και επίσημα ο σημερινός Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Έχοντας στο πλευρό του τους αντιπεριφερειάρχες

από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Τατιάνα Καλογιάννη, Θωμά Πιτούλη, Βασίλη Ψαθά και Στράτο Ιωάννου, οι οποίοι θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο, επισημοποίησε την κάθοδό του για μία ακόμη θητεία και επισήμανε πως η παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να συμπορευθεί έξω  από κομματικές αγκυλώσεις μπορεί να συστοιχιθεί μαζί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Λαμβάνοντας υπόψη το έργο που έχουμε ξεκινήσει στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και συνεκτιμώντας τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για τον ενισχυμένο ρόλο που θα έχουν οι Περιφέρειες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αποφασίσαμε, μετά από πολύ σκέψη,  να θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση των Ηπειρωτών στις εκλογές του 2014.  
Έχουμε αποδείξει στα τρία χρόνια της θητείας μας, ότι είμαστε μια παράταξη που κινείται και δρα με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τους σεβόμαστε όλους, τιμούμε το θεσμικό ρόλο, καθενός εκάστου. Δεν επιτρέψαμε όμως, ούτε και πρόκειται να γίνει στο μέλλον, εμπλοκή κομματικών παρατάξεων και σχηματισμών στη λειτουργία της Περιφέρειας. Αυτή είναι στάση ζωής. Είναι απαρέγκλιτη αρχή μας.   
Στη νέα πορεία, που ξεκινά από σήμερα,  στηριζόμαστε σε στελέχη που το 2010 οδήγησαν σε νικηφόρα πορεία την παράταξη της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης". Απευθύνουμε όμως κάλεσμα συνεργασίας προς όλους ανεξαιρέτως του πολίτες της Ηπείρου, οι   οποίοι διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και αντιλήψεις και έχουν την ίδια αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί μας, σε μια ευρεία παράταξη, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και γι αυτά, θα  συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την επίλυσή τους και την επομένη των εκλογών|, συνέχισε.

Η δήλωση υποψηφιότητας έγινε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα τη στρατηγική στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι προγραμματιζόταν, προκειμένου να μην μετακινηθούν εκ νέου οι αντιπεριφερειάρχες στα Γιάννενα.
Όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης, με την κατάθεση της στρατηγικής της Περιφέρειας, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αιρετή Περιφέρεια.
«Στα τρία πρώτα χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να επιλύσει προβλήματα, σε άλλα να προωθήσει λύσεις. Πέτυχε να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, αλλά και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Ο χρόνος της πρώτης περιόδου ήταν ασφαλώς λίγος για να μπορέσουμε να κάνουμε όσα είχαμε και έχουμε σχεδιάσει, να πετύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει.
Οι παρεμβάσεις μας, όμως ήταν καίριες και καθοριστικές. Σε πολλές περιπτώσεις, αποτέλεσαν οδηγό και για άλλες περιφέρειες. Κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ηπείρου, των Ηπειρωτών. Όπου χρειάστηκε συνεργαστήκαμε, όπου απαιτήθηκε συγκρουστήκαμε με λογικές και πρακτικές, που κράτησαν επί δεκαετίες καθηλωμένες τις παραγωγικές δυνάμεις της Ηπείρου. Η προσπάθειά μας, δεν ήταν εύκολη, οι "σύμμαχοί" μας, ήταν ελάχιστοι. Στο πλευρό μας είχαμε όμως τους πολίτες: Σε καμία   περίπτωση δεν καταθέσαμε τα όπλα. Δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε το καλύτερο για την Περιφέρειά μας», υπογράμμισε.