Παπαδοπουλος Super Markets
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Όλοι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Δευτέρα, 19 Μάιος 2014 14:35

3656443167.jpgΜισογεμάτο προτίμησαν να δουν το ποτήρι των εκλογών οι περιφερειακές παρατάξεις, παρά το γεγονός της εκλογής Καχριμάνη από την πρώτη Κυριακή. Γνωρίζοντας εξαρχής πως έχει

δύσκολο έργο απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη, η επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Όλγα Γεροβασίλη είχε ως στόχο την είσοδο στον β’ γύρο ευελπιστώντας στη συνέχεια σε μια ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων και ενδεχομένως στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που θα μπορούσε να διαμορφώσει μια δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Έστω, όμως, κι αν ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη, η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς το 24,58% είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. «Μας στήριξαν οι Ηπειρώτες και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η «Ήπειρος Ανατροπής» θα εκπροσωπείται με δέκα περιφερειακούς συμβούλους στη νέα σύνθεση του σώματος, κάτι που δεν έχει προηγούμενο.
Μερική ικανοποίηση υπάρχει και στην παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα, καθώς κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση και το 9,66% είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό που έχουν δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά σήμερα. Παράλληλα, καταφέρνει να εκλέξει τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους.
Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται και η «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς εκλέγει έναν περιφερειακό σύμβουλο περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Εκτός από την Όλι Τσουμάνη, θα εκλεγούν δύο ακόμη περιφερειακοί σύμβουλοι, βάσει του 8,05% που συγκέντρωσε στις εκλογές της Κυριακής. Για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και τοπικά και πανελλαδικά, που γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη το ΚΚΕ, έκανε λόγο η κα. Τσουμάνη, τόνισε ωστόσο ότι τα προβλήματα παραμένουν και πρέπει να σταλεί το μήνυμα της αντίδρασης και με την ψήφο στις ευρωεκλογές.
Εκπροσώπηση θα έχει στο περιφερειακό συμβούλιο και η «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» και μάλιστα διπλή, βάσει του 3,94% που είναι το ποσοστό της. Εκτός από τον επικεφαλής της Κώστα Αναγνώστου, θα βρεθεί στα έδρανα ένας ακόμη υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, πιθανότατα αυτός της Πρέβεζας, όπου ο συνδυασμός καταγράφει και το υψηλότερο ποσοστό του στην Ήπειρο.
Τέλος, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα εκπροσωπείται και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με τον επικεφαλής της Νίκο Ζήκο. Ο συνδυασμός συγκέντρωσε το 2,94% των ψήφων, καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά σε Γιάννενα και Πρέβεζα.