Παπαδοπουλος Super Markets
Η εξομολόγηση του Ν. Γκόντα στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 22:50

4276526977.jpgΤην εκτίμηση, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούν οι Γιαννιώτες να κερδίσουν το μέλλον και να πορευθεί η πόλη με ασφάλεια στο μέλλον, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον Κώστα Καλτσή, ο κ. Γκόντας υπογράμμισε πως εάν η πόλη το 2010 δεν τον είχε τιμήσει, καθώς στον παλιό δήμο Ιωαννιτών είχε βγει ξανά δήμαρχος, δεν θα έβαζε εκ νέου υποψηφιότητα.

«Μιλάνε τα έργα μας. Και για το μέλλον, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, αφού υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως το νέο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, όμως, χάθηκε πολύς χρόνος και πέρασαν πολλές ευκαιρίες. Αποτέλεσμα δεν είδαμε. Το 2010 δεν συνεχίστηκε μια προσπάθεια που βρισκόταν στην κορύφωσή της. Τα 3μισι αυτά χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή είχε μείνει σε ρόλο αντιπολίτευσης. Εμείς, μπορούμε να προσφέρουμε ισόρροπη ανάπτυξη. Οι πολίτες πλέον έχουν μέτρο σύγκρισης» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκόντας.

Και συνέχισε: «Η κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα ευαισθησίας, αλλά προγραμματισμού. Παράλληλα, είναι εμφανής η εγκατάλειψη των δημοτικών διαμερισμάτων». Επανέλαβε δε, την πρότασή του για εργοτάξιο ξεχωριστό σε κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο.

Οι λογαριασμοί…
Σε ό, τι αφορά το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, ο κ. Γκόντας υπογράμμισε ότι «υπερφουσκώνουν τους λογαριασμούς και χαρατσώνουν τους πολίτες», ενώ δήλωσε υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή. «Είμαστε μια διευρωπαϊκή πόλη. Πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα προς τα Βαλκάνια και τις Δαλματικές Ακτές».

«Αμαύρωσε την πόλη η υπεξαίρεση»
Παράλληλα, ο κ. Γκόντας υπογράμμισε πως η υπόθεση του ελλείμματος αμαύρωσε την ιστορία της πόλης, ειδικά την χρονιά που γιόρταζε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. «Ας βρουν πού πήγαν τα κλεμμένα. Αυτό το 1,7 εκ. ευρώ έφθανε στο να δώσει λύσεις σε όλη την πόλη. Ούτε ένα ευρώ δεν λείπει από την δική μας θητεία» είπε, ενώ έθιξε και το θέμα της πρώην ΑΔΕΙ υπογραμμίζοντας πως «κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά τα παιδιά της πρώην ΑΔΕΙ».

Τέλος, δήλωσε πως ο Δήμος έχει ανάγκες σε εκτός γραφείου πόστα, ενώ έθεσε σαν ένα πολύ βασικό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς όπως είπε το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, για να βγει από το οικονομικό τέλμα.