Παπαδοπουλος Super Markets
"Την Κυριακή ξεκινάμε..." το σύνθημα Χρ. Τσιρογιάννη Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 22:14

277867369.jpgΠαρουσία χιλιάδων Αρτινών ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος για τον υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη. Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος

ανέλυσε, για μια ακόμη φορά, το όραμά του για την επόμενη ημέρα της Άρτας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι δημοτικές εκλογές είναι η ώρα του Αρτινού λαού και θέλω να σας πω ότι εγώ σε αυτήν την εκλογική  μάχη δεν θεωρώ ως αντίπαλο, κανένα κόμμα, κανέναν βουλευτή, κανέναν πρόεδρο σωματείου, κανέναν υποψήφιο δήμαρχο. Αντίπαλός μου είναι η ηττοπάθεια, τα προβλήματα της Άρτας».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιρογιάννη, «ήρθε η ώρα να αναλάβουμε το τιμόνι της Άρτας! Την Κυριακή θα ανάψουμε τις μηχανές μας!».

«Δεν έχουν χρώμα»


Στην ομιλία του, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε –απαντώντας και σε όσους χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητά του «γαλάζια»- πως τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν πολιτικό χρώμα. «Για αυτό, ας σωπάσουν, όσοι πιστεύουν, ότι εμείς εδώ στην «Αρτινών Συνεργασία» είμαστε δήθεν ανεξάρτητοι. Είμαστε εξαρτημένοι, από την αγάπη μας για την Άρτα. Και από το βάρος της ευθύνης, που θέλουμε να πάρουμε στους ώμους μας. Χωρίς εύκολα λόγια, αλλά με πολύ δουλειά».

Οι διεκδικήσεις…

Μεταξύ, των διεκδικήσεων της παράταξης «Αρτινών Συνεργασία», είναι η αξιοποίηση όλων των δημόσιων εκτάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, η διεκδίκηση των παραποτάμιων εκτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, η Οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου, η συνέχιση λειτουργίας του στρατοπέδου της Άρτας, η βελτίωση της υποδομής και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Άρτας  και η πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης ΑμεΑ, καθώς και η διεκδίκηση δυνατού ΤΕΙ Ηπείρου.

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει» είπε ο κ. Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Ανάπτυξη σημαίνει σωστές επενδύσεις, σε τομείς που τους έχουμε ανάγκη. Αυτό θα φέρει μείωση της ανεργίας, που την έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη. Ποιος δεν θλίβεται από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που βιώνουν αυτόν τον εφιάλτη; Ανάπτυξη, όμως σημαίνει να στεκόμαστε και δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας. Από αυτά τα μικρά, που κάποιοι τα λοιδορούν, κρίνεται εάν κάποιος έχει εμμονή στην λεπτομέρεια, εμμονή στο τελικό αποτέλεσμα.  Και εμείς έχουμε τέτοια εμμονή. Γιατί δεν δεχόμαστε το μέτριο, δεν δεχόμαστε το ημιτελές. Δεν δεχόμαστε το τσάτρα πάτρα. Αυτά αλλού! Όχι εδώ!».

Κριτική για το ΕΣΠΑ


Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης έκανε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή του Γιάννη Παπαλέξη, ιδιαίτερα για το θέμα του ΕΣΠΑ. «Σε μια εποχή που χρειάζονται στοχευμένες δράσεις, η απερχόμενη δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν προγραμμάτισε, αλλά δεν είχε ούτε καν το πιο απλό σχέδιο υλοποίησης και των παραμικρών έργων». Και συνέχισε: «Και μιλάμε, βέβαια, για χρήματα εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ, που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2013. Αλλά ούτε καν αυτό που ήταν εξασφαλισμένο δεν έγινε! Υπάρχει, λοιπόν, κανένας που να περιμένει από την απερχόμενη δημοτική αρχή να παρουσιάσει όραμα; Σχέδιο; Και να δώσει προοπτική για την πόλη μας;» κατέληξε διερωτώμενος.