Παπαδοπουλος Super Markets
5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 09:51
1654157159.jpgΟ Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου 2ου   3ου  και 4ου   Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τα τέσσερα  περασμένα χρόνια, διοργανώνει το 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  Ιωαννίνων το διάστημα 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2019
Θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Ινδονησία, Παναμάς, Μολδαβία, Πολωνία). Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί  σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Επίσης θα προσκληθούν περισσότεροι από δέκα χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας .
Παράλληλα θα συμμετέχουν συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:   
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6: 11:00  Επίσκεψη στο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη αντιπροσωπειών από κάθε γκρουπ.(Αίθουσα Περιφέρειας Ηπείρου)                                                               
       18:00  Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά. 
      21:30  Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.
 
  ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6: 11:00  Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη. 
          21:30  Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη.
Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7:  21:30  Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ  και τελετή λήξης.