Παπαδοπουλος Super Markets
Ο εκπαιδευτικός … Πετράκης Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 11:10

337168193.jpg

Μια άλλη πλευρά του προπονητή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Γιάννη Πετράκη, ανακάλυψαν οι σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων. Το τμήμα «Προπονητής Αθλημάτων» διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Συνέντευξη από ειδικό» και φυσικά ομιλητής δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον κ. Γιάννη Πετράκη , ο οποίος παρουσίασε αφενός ένα επαγγελματικό περίγραμμα

χρήσιμο για τους προπονητές και αφετέρου απάντησε σε ερωτήσεις σπουδαστών της προπονητικής, της δημοσιογραφίας και των ραδιοφωνικών παραγωγών.

 

Ο έμπειρος τεχνικός δίδαξε τεχνικές προπονητικής αλλά κυρίως μετέδωσε το ήθος που θα πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος επαγγελματίας αφήνοντας τους σπουδαστές του ακροατηρίου «μαγεμένους» με το όλα όσα ακούνε από τον μακροβιότερο προπονητή της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Όλα τα προβλήματα έχουν λύση και για να φτάσουμε σε αυτή τα βήματα είναι βασικά. Ο κ. Πετράκης παρομοίωσε την επιτυχία με μια σκάλα 6 ορόφων όπου μόνο με  σκληρή δουλειά, επιμονή, υπομονή και «σκαλί- σκαλί» μπορεί να φτάσεις σε αυτή. Σημαντικό συστατικό στοιχείο πριν ξεκινήσει η ανηφόρα προς την επιτυχία είναι να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις , να βάζεις κάποιο στόχο , να προσπαθείς βήμα- βήμα να τον επιτύχεις.

«Η επιτυχία από τύχη, έρχεται μια φορά» υπογράμμισε ο κρητικός coach και συμπλήρωσε πως η σφαιρική γνώση και παιδεία – όχι μόνο η ακαδημαϊκή- είναι ένα «όπλο στη φαρέτρα» για όλους τους επαγγελματίες αλλά κυρίως για τους προπονητές που πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της εμπιστοσύνης με τους ποδοσφαιριστές. Ο σεβασμός , η ειλικρίνεια και η θετική ενέργεια είναι τα μυστικά της σωστής αμφίδρομης επικοινωνίας όπου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια να εξασφαλίσεις ένα μικρό βήμα προς την επιτυχία. Σίγουρα θα υπάρξουν λάθη σε μια πορεία, η μαγκιά είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να τα λύνεις και να προχωράς. Ο κ. Πετράκης άνοιξε την καρδιά τους στους σπουδαστές και αναφέρθηκε σε δοκιμές σε ποδοσφαιριστές που έκανε στα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

 

Εν κατακλείδι, ερωτηθείς εκ των σπουδαστών για το θέμα που κυριαρχεί στο ρεπορτάζ του ΠΑΣ Γιάννενα αναφορικά με την παραμονή του κρητικού προπονητή στο τεχνικό team του «Άγιαξ της Ηπείρου», ο κ. Πετράκης δήλωσε πως «δεν ξέρει» το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας (την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουμε εξελίξεις αφού θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το τι μέλλει γενέσθαι) .

 

Άγγελος Μπάρκας