Παπαδοπουλος Super Markets
Σύμφωνη με την απόφαση του ΦΟΔΣΑ η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2016 12:01

2277180170.jpgΑποδέχεται την απόφαση του των μελών του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου περί μη αποδοχής των απορριμάτων στην Ήπειρο από τα νησιά του Ιονίου η παράταξη του Νίκου Γκόντα και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Μετά την μυστική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Ηπείρου –Δ. Μακεδονίας με τις αντίστοιχες Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου για την αποδοχή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Ηπείρου από Λευκάδα- Κέρκυρα, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  ενώνοντας την φωνή με τις άλλες φωνές  της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοδιοικητικών όλης της Ηπείρου, αρνείται κατηγορηματικά να συναινέσει και να αποδεχτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα μετατρέπει την Ήπειρο  σε  σκουπιδότοπο.

Καλούντα άμεσα όλοι οι Ηπειρώτες και ιδιαίτερα οι συμπολίτες μας να αντιδράσουν σε αυτή την αυθαίρετη απόφαση των διορισμένων  διευθυντών των αποκεντρωμένων διοικήσεων και να μην αποδεχτούν τα τελεσίγραφά τους.

Επίσης καλούνται όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης της Ηπείρου να προσφύγουν άμεσα στη δικαιοσύνη με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καν έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την μεταφορά  των απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Η άρνηση  των μελών του  ΦΟΔΣΑ Ηπείρου να αποδεχτούν τετελεσμένα γεγονότα, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση και βρίσκει την παράταξή μας αλληλέγγυα. Πρέπει να επιμείνουν σ αυτή την απόφασή τους, για να αποτραπεί κάθε ενέργεια που θα επιβαρύνει την περιοχή μας από την ‘’φιλοξενία’’ απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ  για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.."