Παπαδοπουλος Super Markets
Στις 12 αύριο η παρέλαση Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 22:51

3142401438.jpgΤην επέτειο της 25ης Μαρτίου γιορτάζουν αύριο και τα Γιάννενα. Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει ομιλία από την Διευθύντρια του 8ου Γ.Ε.Λ. Ιωαννίνων Μαριγούλα Κασσαγιάννη.
Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Ανακοίνωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και η κοινωνία, η επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά και σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πολιτικά μηνύματα και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. «Η Ελληνική Ιστορία στην εξέλιξή της περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα όπου η έκβαση των γεγονότων κρίθηκε στην ικανότητα του λαού να παραμείνει ενωμένος και να πραγματοποιήσει θυσίες προκειμένου να πετύχει τους εθνικούς μας στόχους. Η  επέτειος των αγώνων της 25ης Μαρτίου 1821, είναι για όλους τους Έλληνες, το πιο φωτεινό σημείο αναφοράς των εθνικών μας αγώνων.  Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να τιμούμε τους αγώνες των Ηρώων για την Ελευθερία με κάθε τρόπο. Απέναντι στις ανθελληνικές φωνές που με κάθε τους δημόσια τοποθέτηση
προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία των Εθνικών Επετείων, η νέα γενιά οφείλει να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της εθνικής μας μνήμης.
Σήμερα, 193 χρόνια μετά την ανύψωση του λάβαρου της Επανάστασης, τα μηνύματα της επετείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Μετά από δύσκολες αποφάσεις και συλλογικές θυσίες που πιάνουν τόπο, ήρθε η στιγμή να οικοδομήσουμε ξανά, όπως και τότε, τη δική μας Ελλάδα. Ένα κοινωνικό κράτος δικαίου που θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πολιτών, θα έχει κανόνες που θα σέβονται όλοι και δικλίδες ασφαλείας για όσους βρίσκονται στην εξουσία, ώστε να αποφεύγονται συμπεριφορές που μας πλήγωσαν και μας έφεραν μέχρι εδώ.
Στην Επανάσταση που πρέπει να γίνει για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής, οφείλουμε να αποτελέσουμε την αιχμή του δόρατος. Με οδηγό τις ιδέες μας και τους εθνικούς μας αγώνες, διεκδικούμε το μέλλον για τη δική μας γενιά», αναφέρει.