Παπαδοπουλος Super Markets
Προσλήψεις σε 6 Δήμους της Ηπείρου - Ποιές ειδικότητες ζητούνται Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 11:30

2944956503.jpgΈξι Δήμοι της Ηπείρου περιλαμβάνονται στη πρώτη λίστα με τους 183 ΟΤΑ που θα ενισχυθούν με προσωπικό κατά προτεραιότητα-πριν από τις

εκλογές-, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 5.178 θέσεις για τις οποίες πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από το «πάγωμα» που επιβάλλεται σε προεκλογικές περιόδους. Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία-εξπρές για τις προσλήψεις θα γίνει με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.
Από το σύνολο το 5.178 προσλήψεων οι 1.152 αφορούν συμβάσεις εποχικών και μίσθωσης έργου (8 με 11 μήνες) και οι υπόλοιπες 4.026 συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση οι μισθοί ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 700 έως 900 ευρώ και στη δεύτερη 1.000 ευρώ μικτά.

Κάθε δήμος θα εκδώσει τη δική του προκήρυξη, ενώ η σταδιακή δημοσιοποίηση των διαγωνισμών θα αρχίσει από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Στην Ήπειρο, αρχικά, περιλαμβάνονται στη λίστα οι δήμοι: Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Πάργας και Μετσόβου. Οι φορείς των δήμων που κυρίως θα ενισχυθούν θα είναι τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και κεντρικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ.  Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, Βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, Νηπιαγωγοί, Μάγειρες, Προσωπικό καθαριότητας, Νοσηλευτές, Γιατροί, Οικογενειακοί βοηθοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χειριστές μηχανημάτων, Οδηγοί,
Τεχνικοί, Εργάτες γενικών καθηκόντων, Υπάλληλοι γραφείου για τις κεντρικές υπηρεσίες ΟΤΑ.

 

Τα δικαιολογητικά...

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, τα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους είναι: άδεια άσκησης επαγγέλματος (γιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι), άδεια μηχανοδηγού για χειριστές μηχανημάτων, επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας  για οδηγούς, πιστοποίηση γνώσης Η/Υ( διοικητικοί). Η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες επιτυχίας γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων με βάση τα κριτήρια: χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, αριθμός ανήλικων τέκνων, πολυτεκνική-μονογονεϊκή ιδιότητα. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης των προσωρινών πινάκων με καταβολή παραβόλου 50 ευρώ. Για την απόδειξη της εμπειρίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν οπωσδήποτε βεβαίωση του φορέα (Δημόσιο) ή του ασφαλιστικού φορέα (ιδιωτικές επιχειρήσεις).