Παπαδοπουλος Super Markets
Χρ. Μαντάς – Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 10:59

4066536342.jpgΣε διήμερη περιοδεία, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαρτίου, βρέθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. To Σάββατο επισκέφθηκε την Αχλαδέα,τα Δερβίζιανα, την Σμυρτιά, την Άρδοση, το Ρωμανό και το Σιστρούνι , ενώ την Κυριακή την Κουμαριά, την Αρτοπούλα, την Παρδαλίτσα, τον Άγιο Νικόλαο και την Τύρια. Στα πλαίσια της περιοδείας επισκέφθηκε και το Κ.Υ Δερβιζιάνων, όπου διαπίστωσε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι ενεπομείναντες εργαζόμενοι για να κρατήσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους της απομονωμένης αυτής περιοχής.
Ο Χρήστος Μαντάς και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες κατοίκους των περιοχών ενός Δήμου, με τεράστια έκταση με προφανή ανομοιογένεια στα χαρακτηριστικά του, που αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα για ολόκληρο το Ν. Ιωαννίνων, των στρεβλώσεων που έχει επιφέρει ο νόμος του «Καλλικράτη».
Κορυφαία προβλήματα που διαπιστώθηκαν ήταν η ανεργία και η μετανάστευση κυρίως των νέων ανθρώπων, η εγκατάλειψη δομών όπως για παράδειγμα το Κ.Υ. Τύριας και το κτήριο του Δημαρχείου στον πρώην Δήμο Σελλών, η συρρίκνωση των σχολείων, τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής που είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο για το γάλα που δίνουν στη «Δωδώνη» και τα προβλήματα του οδικού δικτύου με κορυφαίο το θέμα που αφορά τη σύνδεση Τύριας - Σιστρούνι - Θεσπρωτικό, σύνδεση που μοιάζει πιά με το γεφύρι της Άρτας.
Στις ομιλίες και στις παρεμβάσεις του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η εγκατάλειψη της περιοχής διαχρονικά από το σύστημα που κυβέρνησε τον τόπο είναι ολοφάνερη. Εδώ αποκαλύπτεται η πραγματικότητα των «σεναρίων επιτυχίας» της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στην παραμελημένη αυτή ιστορική περιοχή οι άνθρωποι υποφέρουν από την απομόνωση, από την συρρίκνωση των δομών του κοινωνικού κράτους, από την ανεργία, αλλά και απο τη συνεχή διάψευση των υποσχέσεων των κυβερνώντων. Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές επιλογές. Εμείς προτείνουμε μια επιλογή περηφάνειας και αξιοπρέπειας. Στις ευρωεκλογές με την μαζική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να υποχρεώσουμε την καταστροφική αυτή κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές και να φέρουμε τη Δημοκρατική Ανατροπή. Στις περιφερειακές εκλογές μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα υπερψηφίζοντας το περιφερειακό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη. Σε κάθε περίπτωση ως ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για μια πραγματική ανάπτυξη, με κέντρο τις ανάγκες των ανθρώπων, που απαιτούν: την άρση της απομόνωσης και την ολοκλήρωση επιτέλους του δρόμου Τύριας - Θεσπρωτικού που καρκινοβατεί, τον επανασχεδιασμό των Δήμων μέσα από την κατάργηση του «Καλλικράτη», κοινωνικές δομές που να τους στηρίζουν, ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής, ουσιαστικές ευκαιρίες για να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να μείνουν και να δημιουργήσουν στη περιοχή».