Παπαδοπουλος Super Markets
"Δάσκαλε που δίδασκες..." - Σκάνδαλο μεγατόνων με την μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 17:29

2605755126.jpg"Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"! Το ρητό αυτό ταιριάζει "γάντι" στα όσα

αποκαλύπτει σήμερα η Real News για την Λίνα Αλεξίου, μητέρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κ. Αλεξίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2013 λάμβανε κανονικά επίδομα ανηλίκων τέκνων. Σημειωτέον, οτι οι κόρες της είναι 38 ετών (η βουλευτής) και 31 (η αδερφή της)!

 

 

Το σκάνδαλο που ξεσκεπάστηκε αποτελεί μια εξαιρετικά πρωτοφανή απόδειξη της ανακολουθίας λόγων και έργων για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή συγγενικών τους προσώπων, τα οποία μπορεί μεν απο τη μια να καγχάζουν περί ανατροπών και αποστροφής των όρων του χθες (όπως είπε, μεταξύ άλλων και στα Γιάννενα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας), απο την άλλη όμως δείχνουν να είναι καλά βολεμένοι, εκμεταλλευόμενοι σαφώς τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού. Αυτές που ευαγγελίζονται, κάποτε και αν κυβερνήσουν, να αλλάξουν!

Η υπόθεση

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αποκαλύπτει η Real News, η μητέρα της κ. Κωνσταντοπούλου, Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου (δημοσιογράφος στο επάγγελμα και Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ!), λάμβανε μέχρι και το 2013, επίδομα ανήλικων τέκνων για αυτήν και την αδερφή της, Βασιλική-Ιωάννα. Στο έγγραφο που αποδεικνύονται τα παραπάνω, αναφέρεται ότι «η συνταξιούχος Λ. Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α’ Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου. Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα γεγονός όπου η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), αλλά και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), λάμβανε για 18 συναπτά έτη για την Ζωή και για 12 έτη για την Βασιλική-Ιωάννα, ένα επίδομα που δεν δικαιούταν.

Να σημειωθεί πως η Λίνα Αλεξίου έχει αποφοιτήσει από την Νομική Σχολή Αθηνών, εργάστηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ενώ το οξύμωρο είναι πως δίδασκε και επί σειρά ετών, ρεπορτάζ και δεοντολογία (!) στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης ήταν και μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ! 

Η απάντηση...

Το θέμα, φυσικά, έχει και συνέχεια, αφού απάντησαν, τόσο η άμεσα εμπλεκόμενη Λίνα Αλεξίου, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Απαντήσεις, βέβαια, που απέχουν πόρρω απο την ουσία του θέματος και δείχνουν πως η αποκάλυψη της Real News, εκτός της τρικυμίας που προκάλεσε στην οικογένεια, ξεσκεπάζει αρκετά απο τα τρωτά του συστήματος που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής αναφέρει: “Η σημερινή εναντίον μου επίθεση της Real News αποδεικνύει ότι στο ούτως ή άλλως εντελώς ναρκοθετημένο πεδίο της ενημέρωσης λιγοστεύουν εκείνοι που δεν ενδίδουν στο να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να διακινούν εκβιασμούς με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο αναγνώστης δικαιούται να βρει τα σοβαρότερα θέματα για να ενημερωθεί. Ο αποπροσανατολισμός και η λασπολογία δεν μπορούν να υποκαθιστούν την είδηση.
Αντί άλλης απάντησης στο «θέμα» που φιλοξενεί (χωρίς έρευνα και διασταύρωση, φυσικά) στο πρωτοσέλιδό της η Real News, συνδέοντάς το μάλιστα με εμένα και διαφημίζοντάς το ως αποκάλυψη που δήθεν με αφορά, με φωτογραφίες και υποτιμητικά σχόλια, διατυπώνω το ερώτημα: γιατί συγκεκριμένα και σοβαρότατα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και εγείρουν μείζον δημόσιο ενδιαφέρον και απασχόλησαν το Κοινοβούλιο δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο και δεν πέρασαν ούτε «στα ψιλά γράμματα
»;".

Η Λίνα Αλεξίου, στην απάντησή της, δεν κλείνει το θέμα, αλλά τονίζει πως θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα. "Επειδή κανένας –“συντάκτης” ή “υπεύθυνος”- δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει, όπως θα όφειλε, οποιαδήποτε διασταύρωση ή διευκρίνιση, οφείλω από την πλευρά μου να απαντήσω ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν είναι “πόζα”, αλλά ουσία και το “λαβράκι” στη δημοσιογραφική πρακτική είναι είδηση πλήρης, κατ΄ ουσίαν και όχι κατ’ επίφαση, με την απάντηση του εκάστοτε θιγόμενου –στη δική μου περίπτωση βαρύτατα. Η κατάδηλη σκοπιμότητα του “αποκαλυπτικού” δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Η δημοσιογραφική δεοντολογία, όμως, θα υπάρχει έστω και αν την υπηρετούν ελάχιστοι. Για την υπεράσπισή της άλλωστε προσφεύγω στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Αυτά προς το παρόν».

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως ό, τι φαίνεται να "λάμπει" δεν είναι χρυσός και πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή στενά συγγενικά πρόσωπα αυτών λειτουργούν με άλλα μέτρα στην δημόσια ζωή τους και άλλα σταθμά, στην προσωπική. Καλό είναι την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να... διδάξουν τα πλήθη περί ανατροπών, να θυμόνται την περίπτωση της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που αποτελεί απόδειξη της ανακολουθίας λόγων και έργων που φαίνεται να τους διακατέχει.