Παπαδοπουλος Super Markets
Κέντρο ενημέρωσης για τα θρησκευτικά μνημεία Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 16:28

6687409.jpgΈνα διαδραστικό κέντρο ενημέρωσης για τα θρησκευτικά μνημεία στο Νομό Ιωαννίνων θα λειτουργήσει σύντομα στον Δήμο Μετσόβου. Το κέντρο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Διαδρομές Προσκυνηματικού Τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε» με διακριτικό τίτλο «PILTOUR», που υλοποιείται στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία με τη συμμετοχή των Δήμων Ιωαννίνων, Μετσόβου και Πωγωνίου.
Στην είσοδο του Μετσόβου, στο κτήριο που στεγάζει στο ισόγειό του το Κέντρο Πληροφόρησης του Πάρκου Βορείου Πίνδου, έχουν ήδη τοποθετηθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και θα παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να γνωρίσουν μέσω τρισδιάστατης τεχνολογίας τα μνημεία, στην κατεύθυνση ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου ώστε να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή.
«Και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και με άλλα φιλοδοξούμε να επανακτήσουμε το πλεονέκτημα που χάσαμε με την κατασκευή της Εγνατίας, που ήταν οι πολλές διανυκτερεύσεις επισκεπτών. Σήμερα η προσέγγιση στο Μέτσοβο γίνεται σε μικρό χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι διανυκτερεύσεις. Μέσα από τέτοιες δράσεις φιλοδοξούμε να κρατήσουμε τους επισκέπτες στο Μέτσοβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσομπίκος.