Παπαδοπουλος Super Markets
«Τα χρώματα του παραδείσου» στα Παλιά Σφαγεία Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 18:27

1170407736.jpgTην ταινία του Ματζίτ Ματζιντί με τίτλο «Τα χρώματα του παραδείσου» (Rang-e Khoda, 1990) παρουσιάζουν η Λέσχη Lions Ιωαννίνων «Σελλοί» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής».
Ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, κινηματογραφιστής Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει στο κείμενο του σχετικά με την ταινία: «Ο Μοχάμεντ είναι ένα εκ γενετής τυφλό παιδί που φαίνεται να είναι σε απόλυτη αρμονία με τον κόσμο γύρω του: Ρουφά τη γνώση στο σχολείο για τυφλούς στο οποίο φοιτά, απορροφά και αποκωδικοποιεί τους ήχους της φύσης και ειδικά των πουλιών, και αγαπά και αγαπιέται από τη γιαγιά του και τις αδερφές του. Ο πατέρας όμως δείχνει να αργεί περισσότερο απ’ ότι πρέπει για να τον πάρει μετά το σχολείο όταν αυτό κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η γιαγιά και οι αδερφές περιμένουν πως και πως τον Μοχάμεντ, αλλά ο πατέρας ντρέπεται γι’ αυτόν και θεωρεί ότι ο τυφλός γιος του είναι εμπόδιο στην επιθυμία του να ξαναπαντρευτεί.
Ο Ματζιντί σκηνοθετεί με έναν αφοπλιστικό ρεαλισμό, με ανθρωπιά αλλά και με θρησκευτική ευλάβεια, καθώς θεωρεί πως ο Θεός έχει ήδη θέση γι’ αυτό το παιδί στον κόσμο, δίνοντάς του το χάρισμα να μετέχει στο μυστήριο της πλάσης με τις υπόλοιπες αισθήσεις του και να δέχεται την αγάπη από τους κοντινούς του ανθρώπους, ακόμα κι αν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τον θέλουν».
Διάρκεια ταινίας: 90 λεπτά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.