Παπαδοπουλος Super Markets
Αντίθετος με τις ανοιχτές κάλπες ο Φ. Φίλιος Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 16:39

2662780388.jpg«Δεν προεξοφλώ καμία αμφισβήτηση. Προεξοφλώ την αποτυχία του εγχειρήματος. Αυτό το πράγμα θα αποτύχει στην πράξη. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αλαλούμ». Με αυτά τα λόγια ο Φίλιππας Φίλιος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση της Γραμματείας της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» προς την ολομέλεια για να στηθούν ανοιχτές κάλπες, προκειμένου να αναδειχθεί ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του Μαΐου.
Ο κ. Φίλιος προέβαλε επιχειρήματα τεχνικού χαρακτήρα, όσο και ουσίας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ενός διασπαστικού ανταγωνισμού, για να ταχθεί υπέρ της επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου από το σώμα της παράταξης την ερχόμενη Τετάρτη. «Είμαι αντίθετος στη διαδικασία. Όχι στην έννοια της συμμετοχής των δημοτών, στην έννοια ότι δε μπορεί κανείς να εγγυηθεί το αδιάβλητό της . Δε μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία ανταγωνισμού ποιος θα μεταφέρει περισσότερους ψηφοφόρους, δε μπορούμε να μπουμε στη λογικηνα φτιάχνουμε εκλογικούς καταλόγους, να φυλάμε εκλογικά τμήματα. Αυτά πρακτικά δε γίνονται και θα μας φέρουν σε έναν ανταγωνισμό που θα είναι διασπαστικός. Γι’ αυτό και η πρότασή μου στην Ολομέλεια θα είναι αρνητική. Η Γραμματεία έχει προσδιορίσει επακριβώς ποιο είναι το εκλογικό σώμα, ζήτησα να μονογραφεί και από τους δύο μας και τα μέλη της Γραμματείας και να συνεχίσουμε στη διαδικασία. Να παρουσιαστεί η εισήγηση της Γραμματείας, να τοποθετηθούμε και εγώ και ο κ. Μπέγκας, να τοποθετηθούν και όποια στελέχη θέλουν και να προχωρήσουμε σε μυστική ψηφοφορία με κάλπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τη μετάθεση της συνεδρίασης της ολομέλειας κατά μία εβδομάδα, ο κ. Φίλιος δεν υιοθέτησε τη συσχέτιση με την συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων» στα Γιάννενα, αν και είπε πως είναι ένα σημαντικό γεγονός  που απαιτούσε προετοιμασία. Ο Δήμαρχος  επέρριψε την ευθύνη στη Γραμματεία, που δεν έχει ακόμη ετοιμάσει την εισήγησή της προς την ολομέλεια.
«Σε 36 ώρες να προετοιμάσεις την ολομέλεια, όταν δεν έχεις εισήγηση αξιολόγησης, δε γίνεται. Το θέμα δεν είναι να νοικιάσεις μια αίθουσα και να στείλεις τα ειδοποιητήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βολές κατά Θ. Μπέγκα
Από τη δήλωση του Φ. Φίλιου δεν έλειψαν και οι άμεσες και έμμεσες βολές κατά του ανθυποψηφίου για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης Θωμά Μπέγκα, αλλά και μελών της Γραμματείας.
Η μομφή προς την Γραμματεία αφορούσε τις επαφές με τα κόμματα, με τον κ. Φίλιο να δηλώνει δικαιωμένος από την αντίθεσή του σε αυτή τη διαδικασία.
«Όταν είχα διατυπώσει την άρνηση με τις συζητήσεις με κόμματα, το έκανα από θέση αρχής. Πίστευα πως οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης δε χρειάζονται κομματικές συμφωνίες. Είμαι ριζικά αντίθετος σε αυτή  τη λογική. Και η απόδειξη είναι πως προσεγγίστηκαν κόμματα και δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν λάθος αυτή η διαδικασία», υπογράμμισε.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο κ. Φίλιος από την αναφορά του Θωμά Μπέγκα στη δήλωσή του, ότι δεν χαρίζει σε κανέναν την παράταξη και τον αγώνα για την ανανέωση και την αναγέννηση της. «Έχω ενοχληθεί από αυτή την διατύπωση, και πολλοί ακόμη άνθρωποι. Κυρίως έχουν ενοχληθεί οι άνθρωποι που κατέβαλαν τεράστιο κόπο δύο χρόνια για να συγκροτηθεί η παράταξη. Γιατί μερικοί σε αυτή την παράταξη ήρθαν αφού είχε συγκροτηθεί και απλώς δήλωσαν  υποψηφιότητα. Εγώ σε αυτή την παράταξη δε συνέβαλα μόνο να συγκροτηθεί, συνέβαλα και με ένα μεγάλο ποσοστό δύναμης που είχα την τύχη και την τιμή να το εκπροσωπώ κατ’ επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας», ανέφερε.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αποτύπωσε και το τι εισπράττει ο ίδιος με το αίτημα για ανανέωση, όπως αυτό εκφράστηκε και στη δημοσκόπηση της παράταξης. «Ανανέωση θα πει προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα, αξιοποιώ την εμπειρία μου και βελτιώνω τις νέες μου προτάσεις, ανοίγω τις διαδικασίες σε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν, να αναμένουν και να προτείνουν, παρακολουθώ τη σύγχρονη πολιτική ζωή και τις εξελίξεις όχι μόνο πλέον στα Γιάννενα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε.