Παπαδοπουλος Super Markets
Για το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μίλησαν Αλ. Καχριμάνης- Κ. Χατζηδάκης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 14:47

300712123.jpgΣυναντήσεις στην Αθήνα είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Ο κ. Καχριμάνης είδε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς ζητήματα που είχαν τεθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο και ειδικότερα εκκρεμότητες που υπάρχουν με την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Επίσης συζητήθηκε και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση καθορισμού των δράσεων που θα αναλάβουν οι Περιφέρειες στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, καθώς μέχρι σήμερα δύο προγραμματισμένες τριμερείς  συσκέψεις (Υπ. Ανάπτυξης- Αγρ. Ανάπτυξης - Περιφερειών)  έχουν αναβληθεί μετά από αιτήματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Τελωνείο Δρυμάδων


Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο είχε συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να λειτουργήσει  περιοδικά το Τελωνείο Δρυμάδων στην περιοχή του Πωγωνίου. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ανήμερα της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και της ενημέρωσης που του είχε γίνει από τον Περιφερειάρχη. "Έχει περάσει τόσος καιρός, έχουμε διαθέσει χρήματα από το Interreg Ελλάδα - Αλβανία και από τις δύο πλευρές και νομίζω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μη βοηθά αυτό τον κόσμο", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης.

>Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο την επίλυση ζητημάτων που αφορούν  την  τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για  τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων.

> Τέλος με έγγραφο του Περιφερειάρχη προς το Δήμο Ζαγορίου, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για το σχέδιο σύμβασης και την διαδικασία ανάθεσης, του έργου: "Αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε Κεντρικού Ζαγορίου", προϋπολογισμού 569.392,5 ευρώ.