Παπαδοπουλος Super Markets
Έπεσαν οι υπογραφές για τα Μπεζεστένια Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 14:50

2010874159.jpgΣε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Ο λόγος για την ανάπλαση και τις πεζοδρομήσεις στα «Mπεζεστένια» στην περιοχή του ιστορικού κέντρου και της Ανεξαρτησίας

, έργο που συμπληρώνει την αναβάθμιση της περιοχής συνολικά.
Σήμερα το μεσημέρι υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Ιόνιος Τεχνική η σύμβαση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.088.006 ευρώ. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασαλάς και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.
Για ένα σημαντικό έργο για το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Μασσαλάς και έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης για τα Λιθαρίτσια.
«Η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο, στα Μπεζεστένια, είναι ένα σημαντικό έργο για την συγκεκριμένη περιοχή που όμως συνδυάζεται με όλα τα υπόλοιπα που εκτελούνται, όπως είναι ο Κουραμπάς, η πλατεία παλιού Δημαρχείου, η Όαση, οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο, τα Λιθαρίτσια», τόνισε ο κ. Μασαλάς και συμπλήρωσε ότι άμεσα θα υποβληθεί η μελέτη που έχει εκπονηθεί για την ανάπλαση στην περιοχή της Σιαράβας. «Ο σχεδιασμός και το όραμα για την πόλη υπάρχει σε αυτή τη δημοτική. Κανένα έργο δεν είναι ατάκτως εριμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα έργα δίνουν φυσιογνωμία στην πόλη. «Υπάρχει μία λογική και στρατηγική την οποία υλοποιούμε βήμα βήμα. Στόχος είναι να περπατάμε την πόλη, να την αγαπάμε και να την χαιρόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα Γιάννενα μετατρέπονται σε μία σύγχρονη πόλη πεζόδρομων.
Τι προβλέπει το έργο
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλάρη και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η πεζοδρόμηση στις ακόλουθες οδούς:
1.Γοργόλη: πεζοδρόμηση στο υπόλοιπο τμήμα της, από Φιλίτου έως Ζάππα.
2.Χρήστου Ευθυμίου: Πεζοδρόμηση από οδό Ζάππα έως την Κουντουριώτη.
3.1η Πάροδος οδού Κουντουριώτη: από Κουντουριώτη έως Χρ. Ευθυμίου.
4.Αν. Φιλίτου: πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος, από Ευθυμίου έως Ζάππα.
5.Μαρούλη
6.Σκουφά
7.Πάροδος οδού Ζάππα
8.Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 27 της οδού Κουντουριώτη:
9.Γεναδίου από Σκουφά έως Ζάππα.
10.Κοιν. Χώρος Τοσίτσα: ο κοινόχρηστος χώρος που δημιουργείται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, επιφάνειας 577,10τ.μ.
11.Τοσίτσα: Πεζοδρομείται έως Πατριάρχη Ευαγγελίδη.
Σε πεζοδρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται:
1.Γεναδίου από Πατρ. Ευαγγελίδη έως Ζάππα
2.Ζάππα από Ανεξαρτησίας έως Κουντουριώτη
3.Κάτσαρη από πλατεία έως Ζάππα
4.Σωτηρ. Σκίπη από Κουντουριώτη έως Γεναδίου
5.Σωτηρ. Σκίπη από Γεναδίου έως Κάτσαρη
6.Οι οδοί περιμετρικά πλατείας Χατζηκώστα (Πατρ.Ευαγγελίδη –Κάτσαρη)
Η σύνδεση των πεζόδρομων γίνεται μέσω των κεντρικών οδών Ανεξαρτησίας, Κάλαρη, Κουντουριώτη, Ζάππα, Πατριάρχη Ευαγγελίδη, Κάτσαρη και Γενναδίου.