Παπαδοπουλος Super Markets
Kριτική για τη λειτουργία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 11:42

1045841964.jpgΜε κριτική για τη λειτουργία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων συνοδεύτηκε η σημερινή συνεδρίασή της, καθώς από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις για

το ρόλο της και τη βαρύτητά της, προβληματισμοί που αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο από την απειλή να αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας.
Τον χορό της κριτικής άνοιξε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Στέφανος Ζούμπας, ο οποίος εντόπισε στα αραιά χρονικά διαστήματα που συνεδριάζει η Επιτροπή και πως δεν υπήρξε απολογισμός του έργου της στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κριτική άσκησε και για το έργο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως προς το ότι η Επιτροπή δεν έχει λόγο για τη διάθεση προϊόντων κυρίως σε Ενοριακές Επιτροπές και Ιδρύματα, ενώ είπε πως η Επιτροπή έπρεπε να έχει  λόγο, πρόταση και άποψη για την υγεία και το «λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Ζιώβας σημείωσε πως οι ευθύνες δεν ανήκουν σε όλους, καθώς η δική του παράταξη έβαλε έγκαιρα μία σειρά ζητήματα,ωστόσο απέδωσε την προβληματική λειτουργία σε  ζήτημα κατευθύνσεων από την κεντρική πολιτική εξουσία. «Γρανάζι του ίδιου πολιτικού μηχανισμού είναι και η τοπική διοίκηση. Θα πρέπει να ασχολούμαστε με ρεύμα, χαράτσι, κλείσιμο ΕΟΠΥΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για απαξίωση μίλησε και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Μάκης Χατζηεφραιμίδης, σημειώνοντας πως η Επιτροπή είναι Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν είναι για το θεαθήναι.
Υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου της Επιτροπής τάχθηκε και ο πρόεδρός της, κάνοντας εν μέρει δεκτές τις παρατηρήσεις που τέθηκαν, και εκφράζοντας τη λύπη του για τις πολλές απουσίες. «Πρέπει να πιστέψουμε στο ρόλο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο της. Δεν παραλείψαμε τα σοβαρά ζητήματα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας που αφορούν την περιοχή. Αντιθέτως, προσπαθούμε με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται», σημείωσε.

Ως προς την κριτική για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είπε πως είναι ένα άτυπο όργανο που επιλέχθηκε να έχει  ευελιξία. Ωστόσο, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση να εμπλακεί και η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αρχής γενομένης από έναν μίνι απολογισμό που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση. Ο κ. Κάτσιος σημείωσε πως η λειτουργία του Δικτύου αποτελεί ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και απαιτεί σημαντική δουλειά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, γεγονός που ήδη συντελείται με απτά αποτελέσματα.
Τέσσερις νέες λαϊκές αγορές στο Δήμο Ιωαννιτών
Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου άναψε το πράσινο φως στη σημερινή της  συνεδρίαση για τη λειτουργία τεσσάρων νέων λαϊκών αγορών σε περιοχές Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.

Αναλυτικά, εγκρίθηκαν:
- 50 θέσεις στην περιοχή των Αμπελοκήπων,
- 40 θέσεις στην περιοχή των Καρδαμιτσίων
- 46 θέσεις στην περιοχή της Ανατολής (πλ. 28ης Οκτωβρίου)
- 30 θέσεις στην περιοχή της Ανατολής (οδός Προφ. Ηλία)
Ακόμη, εγκρίθηκε η τοποθέτηση 10 επαγγελματιών πωλητών στη λαϊκή αγορά Σεισμοπλήκτων και 5 στη λαϊκή αγορά Πεντέλης Δροσιάς. Η Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Ε. Πρέβεζας για την τοποθέτηση παραγωγών και επαγγελματιών στη λαϊκή αγορά Καναλακίου (4 θέσεις) και τη λαϊκή αγορά Πάργας (1 θέση) του Δήμου Πάργας.