Παπαδοπουλος Super Markets
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνέδριο για τη διαχείριση των δασών στην Αδριατική Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014 18:01

2411402900.jpgΣτην Ηγουμενίτσα διεξάγεται απο χθες το συνέδριο «AMF- Adriatic model forest», που εντάσσεται στο προγραμμα εδαφικής συνεργασίας IPA ADRIATICA 2007-2013. Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο που έχει ως βασικό στόχο την πρόληψη φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων που αφορούν φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης τους. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 του Προγράμματος Εδαφικής ΣυνεργασίαςIPA ADRIATICA 2007-2013 – ‘Φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι και αντιμετώπιση κινδύνων’ και χρηματοδοτείται κατά 85% από τα ταμεία της Ε.Ε. και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η βιώσιμη περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη στις χώρες της Αδριατικής βασισμένη στην αποτελεσματική διαχείριση και χρήση των δασών ως πόρων, μέσω της δημιουργίας και της εφαρμογής πολλαπλής χρήσης, διατομεακής και διασυνοριακής συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, έγιναν παρουσιάσεις αναφορικά με τα μοντέλα διαχείρισης δασών και δασικών εκτάσεων της κάθε περιοχής που συμμετέχει στο έργο. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για τις πρακτικές που ακολουθούνται σε αυτόν τον τομέα από τις υπόλοιπες χώρες της Αδριατικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Θεσπρωτίας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΛΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων , της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων και οργανισμών. Το έργο «AMF- Adriatic model forest»  έχει διάρκεια έως τον Δεκέμβριο 2014 με συνολικό προϋπολογισμό 1.590.108,32 ευρώ.