Παπαδοπουλος Super Markets
Στήριξη της Περιφέρειας στην πρόταση για Πολυτεχνική Σχολή Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014 17:46

2331595529.jpgΤη στήριξη της πρότασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννενα αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Η ομόφωνη - πλην των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ψήφισαν λευκό) – απόφαση προήλθε μετά από αίτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τον Περιφερειάρχη, στο οποίο γινόταν αναφορά και για το ζήτημα των υποδομών ως προς τη φοιτητική μέριμνα.
Ενστάσεις ως προς τον τρόπο που ήρθε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και ως προς τη σκοπιμότητα της ίδρυσης της Πολύτεχνικής Σχολής εκφράστηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
«Στηρίζουμε το αίτημα, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, αλλά κυρίως πόσους μηχανικούς αρχιτέκτονες αντέχει η Ελλάδα», ανέφερε ο Χρίστος Παπαβρανούσης, εισηγητής της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» Γιάννης Παπαδημητρίου, που είπε πως η πρόταση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις υλικοτεχνικές υποδομές, τις ακαδημαϊκές δυνατότητες και την αγορά εργασίας. «Λέμε ναι στην Πολυτεχνική Σχολή, αλλά πρέπει να υπάρξει και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αιτιολογώντας την λευκή ψήφο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ζιόβας εξέφρασε το φόβο του πως η κίνηση εντάσσεται σε προεκλογικά παιχνίδια, κάτι που υπονόησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης, που επιπρόσθετα μίλησε για μια αποσπασματική κίνηση που δεν εντάσσεται σε έναν ενιαίο προγραμματισμό και αποδυναμώνει το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Η παράταξή μας είχε ζητήσει συζήτηση για θέματα παιδείας, αλλά δεν εισακούστηκε», ανέφερε.
Αιχμές άφησε και για τη στάση των πρυτανικών αρχών, τονίζοντας ότι  έπρεπε να παρευρίσκονται στη συζήτηση.» Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή», κατέληξε.
Το λόγο πήραν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέφανος Ζούμπας, Μαργαρίτα Κιτσανού και Μάκης Χατζηεφραιμίδης, με τον τελευταίο να θέτει και άλλα ζητήματα, όπως αυτό της φοιτητικής στέγης και των δύο Σχολών, οι απόφοιτοι των οποίων δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
Απαντώντας στην κριτική ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είπε ότι η ενόχληση της αντιπολίτευσης πηγάζει από το γεγονός πως η Περιφέρεια δρα και παράγει αποτέλεσμα.