Παπαδοπουλος Super Markets
Σαμαράς σε Αρχαία Δωδώνη - Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις ομορφιές μας Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Πέμπτη, 22 Μάιος 2014 15:21

310033874.jpgΗ σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα είναι ο δρόμος που υποδεικνύει για την ανάπτυξη η κυβέρνηση. Την επιλογή αυτή θέλησε να σηματοδοτήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, κάτι που είχε κάνει και πριν από χρόνια με την ιδιότητα τότε του Υπουργού Πολιτισμού.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικά από τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ για την πορεία των έργων συντήρησης και αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, συνεχάρη τους συντηρητές για το έργο που επιτελούν, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το 2347745082.jpg«Διάζωμα» και εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ. Στον αρχαιολογικό χώρο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης, ενώ τον συνόδευαν η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και βουλευτής Ιωαννίνων Άννα Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Τασούλας και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
«Είχα έρθει ως Υπουργός, έρχομαι ως πρωθυπουργός, και θα έρχομαι πάντα ως επισκέπτης. Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά. Εδώ συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, την καινοτομία και τα αγροτικά προϊόντα, στα αρχαία μας, στους θησαυρούς μας. Ταυτόχρονα είναι και ο χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, βλέποντας πως η  ζωή είναι πιο σύνθετη καμιά φορά στην καθημερινότητα, αλλά γίνεται πιο  απλή όταν έρχεσαι να αγναντέψεις αυτά τα μέρη
Είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ, όχι μόνο στο ελληνικό. Είχε μείνει ενεός ο Αυστριακός Επίτροπος που είχε έρθει εδώ πέρα. Και δικαίως. Η Ελλάδα έχει πολλά τέτοια μέρη και πέρα και πάνω από κόμματα πρέπει επιτέλους να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε. Και είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, που  μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό επιτέλους ανάπτυξης και ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα-βήμα, σταθερά, χωρίς πολλά λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.