Παπαδοπουλος Super Markets
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ανησυχητική η επίσκεψη Σαμαρά στον αρχ. χώρο Δωδώνης Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μάιος 2014 09:42

101095773.jpgΤουλάχιστον ανησυχητική χαρακτηρίζει τη σημερινή επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στα Γιάννενα και ειδικότερα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, η παράταξη της

Όλγας Γεροβασίλη, "Ήπειρος Ανατροπής". "Σε μια εποχή που οι fast-track επενδύσεις προωθούνται από την πολιτική ηγεσία, ολόκληροι αρχαιολογικοί χώροι παραχωρούνται σε αμφίβολους επενδυτές, η αρχαιολογική νομοθεσία παραβιάζεται πρακτικά αλλά και θεσμικά και η περιουσία του Υπουργείου Πολιτισμού εκχωρείται σε ιδιώτες δια του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός" σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

 

Και συνεχίζει: "Η παρουσία του Πρωθυπουργού μας θυμίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε –μέχρι σήμερα- να μην είναι η Δωδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους που θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι το βράδυ παρότι οι αρχικές εξαγγελίες την περιελάμβαναν. Μας θυμίζει επίσης ότι η Νικόπολη αναγκάστηκε να αναστείλει την λειτουργία της λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέλος η υποχρηματοδότηση έργων πολιτισμού –κυρίως από εθνικούς πόρους-, η γραφειοκρατία και ο συγκεντρωτισμός της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και η δρομολογούμενη συγχώνευση – κατάργηση αρχαιολογικών υπηρεσιών στην χώρα και στην Ήπειρο ειδικότερα δεν προοιωνίζουν τίποτε ευχάριστο. Ο πολιτισμός αξιακή ταυτότητα για την Ήπειρο δεν κερδίζεται με υπαναχωρήσεις και συγκατάβαση στις κυβερνητικές επιταγές και επιλογές όπως συνηθίζει να κάνει η σημερινή περιφερειακή αρχή κερδίζεται μόνο με ουσιαστικές διεκδικήσεις και θέσεις που θα προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και θα τιμούν πραγματικά την ιστορία του τόπου μας".