Παπαδοπουλος Super Markets
Σε β’ γύρο Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Μάιος 2014 16:37

1323458318.jpgΑνοιχτά είναι τα πράγματα στους μεγάλους Δήμους της Ηπείρου, εκτός του Νομού Ιωαννίνων. Σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα δήμαρχοι θα αναδειχθούν την επόμενη Κυριακή, με τον Χρήστο Μπαΐλη, στην Πρέβεζα, να είναι ο μοναδικός νυν δήμαρχος που προκρίθηκε στο β γύρο, ενώ στους άλλους δήμους υπάρχουν καινούρια πρόσωπα.
Στο Δήμο Αρταίων, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, όπως αναμενόταν, επικράτησε με σχετική άνεση στον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας το 32,7% των ψήφων και στο δεύτερο θα πάρει μαζί του τον Παύλο Στασίνο, που στο νήμα κέρδισε το νυν δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη. Η διαφορά Τσιρογιάννη-Στασινού είναι στο 9,47% με τους συσχετισμούς να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο την επόμενη Κυριακή.
Στους άλλους Δήμους του Νομού, σχετικά εύκολη ήταν η επικράτηση του Περικλή Μίγδου στον «Γεωργίου Καραϊσκάκη» με 59,16% έναντι του νυν δημάρχου Δημήτρη Γαλλίκα, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκε και ο Στάθης Γιαννούλης στον «Νικολάου Σκουφά» με ποσοστό 54,77%, έναντι 27,35% του Θοδωρή Μουσαβερέ.
Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος έχει μια διαφορά σχετικής ασφαλείας από τον Μαρίνο Γαρνέλη (28,11% έναντι 21,7%) και η μάχη αμφοτέρων θα κριθεί την επόμενη Κυριακή. Να σημειωθεί, ότι οι δυο τους έχουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προϊστορία, αφού το 2010 ο Μαρίνος Γαρνέλης είχε εκλεγεί δήμαρχος, ωστόσο οι αντίπαλοί του είχαν ισχυριστεί πως  δεν είχε την απαραίτητη ποσόστωση γυναικών στο ψηφοδέλτιό του. Η ένσταση έγινε δεκτή, έγιναν επαναληπτικές εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή Γαρνέλη και δήμαρχος αναδείχθηκε ο Χρ. Χασιάκος.

Νέο πρόσωπο και ανατροπή!
Στην Ηγουμενίτσα, έτσι και αλλιώς θα υπήρχε νέο πρόσωπο, αφού ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος δεν έθεσε υποψηφιότητα. Στο δεύτερο γύρο περνούν οι Γιάννης Λώλος και Θωμάς Παππάς με τη διαφορά αμφοτέρων να είναι σχεδόν στο 16%. Ο κ. Παππάς προέρχεται από την παράταξη του κ. Κάτσινου, ωστόσο είχε ανεξαρτητοποιηθεί από καιρό και είχε ανακοινώσει πως θα κατέβαινε στις εκλογές.
Σημαντική ανατροπή υπήρξε στο Δήμο Φιλιατών, όπου ο νυν δήμαρχος Μηνάς Παππάς παραδίδει τα σκήπτρα του σε έναν άλλο Παππά, αυτή τη φορά το Σπύρο. Η διαφορά αμφοτέρων ήταν σχετικά μικρή, αφού ο Σπύρος Παππάς πήρε 50,82% και ο νυν δήμαρχος 46,44%.
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στο Δήμο Σουλίου, αφού η νυν δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη -Μπότση επικράτησε με σχετική άνεση του Δημήτρη Σακαρέλη (51,05% έναντι 43,76%).

Μπαΐλης και Γιολδάσης ελπίζουν
Τέλος, στο Νομό Πρέβεζας, δυο νυν δήμαρχοι πέρασαν στο β γύρο και ελπίζουν βάσιμα σε επανεκλογή τους. Πρόκειται για τον Χρήστο Μπαΐλη στο Δήμο Πρέβεζας, που με ποσοστό 37,07% περιμένει την άλλη Κυριακή τον Τάκη Παππά (17,07%) ενώ η είδηση είναι ότι ο πρώην δήμαρχος Μίλτος Κλάπας έμεινε εκτός. 
Στο Δήμο Ζηρού, ο Δημήτρης Γιολδάσης συγκεντρώνει ποσοστό 47,66% έναντι 37,6% του Νίκου Καλαντζή, με τα προγνωστικά να μην δίνουν ξεκάθαρο φαβορί κάποιον, ενώ οι συσχετισμοί θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο, σε ό, τι αφορά την προσπάθεια του κ. Καλαντζή να καλύψει το ποσοστό της διαφοράς.
Όλη την παραπάνω κίνηση, την άλλη Κυριακή, θα βλέπει από την πολυθρόνα του σπιτιού του ο Αντώνης Νάστας, δήμαρχος, πλέον, Πάργας. Ο κ. Νάστας έλαβε 65,54% και πανηγύρισε μια νίκη, που για πολλούς ήταν αναμενόμενη. Να σημειώσουμε, ότι ο νυν δήμαρχος Θανάσης Λιόλιος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα.