Παπαδοπουλος Super Markets
Ανοιχτοί λογαριασμοί για Γκόντα – Μπέγκα Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Δευτέρα, 19 Μάιος 2014 15:32

2509546430.jpgΑνοιχτούς λογαριασμούς για την δεύτερη Κυριακή άφησαν Νίκος Γκόντας και Θωμάς Μπέγκας, καθώς η μάχη της πρώτης Κυριακής δεν ανέδειξε Δήμαρχο, κάτι βέβαια που ήταν λογικό και

αναμενόμενο με δεδομένη τη συμμετοχή έξι παρατάξεων.
Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» μπαίνει στον δεύτερο γύρο με ένα μικρό προβάδισμα, διόλου όμως αμελητέο, καθώς όχι μόνο ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία έχοντας μία διαφορά 800 ψήφων περίπου, αλλά και ένα ψυχολογικό αβαντάζ που παίζει σημαντικό ρόλο σε ανάλογες μονομαχίες.
Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων, η παράταξη Γκόντα προηγείται με 34,96% έναντι 33,21% που συγκεντρώνει η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών».
Τη βεβαιότητα ότι η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα είναι πρώτη την επόμενη Κυριακή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκόντας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Γκίκα, ο οποίος πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο Δήμος.
Με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και ανακούφιση έγινε δεκτό το αποτέλεσμα στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», καθώς υπήρχαν ακόμη και φόβοι για αποκλεισμό από τον δεύτερο γύρο σε περίπτωση που η τάση ενδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ άγγιζε και το Δήμο Ιωαννιτών. Από τη στιγμή που το σενάριο αυτό δεν  επαληθεύτηκε, το ενδιαφέρον στράφηκε στο πόσο θα είναι η ψαλίδα της διαφοράς με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», που έδειξε από νωρίς πως θα είναι μπροστά, ιδίως μέσα στην πόλη.
Κάλεσμα για τη μάχη της δεύτερης Κυριακής απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των γιαννιωτών πολιτών αποφάσισε να αφήσει πίσω την οκταετία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου μας να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη νίκη της επόμενης Κυριακής. Η Δημοτική μας Αρχή θα τιμήσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε στους Γιαννιώτες πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό, αλλά και όλους όσοι δεν τον ψήφισαν.
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του β’ γύρου εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Μανώλης Καπελίδης μιλώντας στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Μόνο απογοήτευση δεν υπήρχε στην παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», έστω και αν δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και τα δεδομένα. Η παράταξη Νάτση συγκέντρωσε ποσοστό 14,83% και θα εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της και δύο ακόμη πρόσωπα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης αργά το βράδυ των εκλογών και ενώ είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο για την παράταξη του, μίλησε για ένα «παρά πολύ καλό αποτέλεσμα», που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ανατροπή και στην Ήπειρο και στα Γιάννινα το επόμενο διάστημα.
Αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής στο Δήμο Ιωαννιτών ήταν η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, καθώς χωρίς καμία επίσημη ή ανεπίσημη κομματική στήριξη και με μόλις τέσσερις μήνες παρουσία, κατάφερε να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 8,25% και να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους.
Τα δύο αυτά σημεία επεσήμανε στη δήλωσή του και ο κ. Μπαρτζώκας, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως ο αγώνας θα συνεχιστεί όλη την πενταετία στο δημοτικό συμβούλιο και ανανεώνοντας το ραντεβού στις κάλπες για το 2019.
Παρόντες εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι ο Δημήτρης Τασιούλας και ο Στέφανος Σκοπούλης, καθώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκέντρωσε το 4,87% και η ΔΡΑΣΥ το 2,11% καταλαμβάνοντας από μία έδρα, όπως ακριβώς και στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Ικανοποιημένος δήλωσε ο Δημήτρης Τασιούλας, ξεκαθαρίζοντας και τη στάση του για τον δεύτερο γύρο. «Το ΚΚΕ δεν υπέκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει στον πειρασμό να μπει στο δίλημμα για να επιλέξει το μικρότερο κακό, που τελικά θα γίνει μεγάλο κακό», ανέφερε και κάλεσε σε στήριξη του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές.
Τέλος, δε θα έχει εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση για τα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα, καθώς το 1,74% δεν ήταν αρκετό για να τη δώσει αυτή τη δυνατότητα.