Παπαδοπουλος Super Markets
Ντέρμπι στις πρωτεύουσες της Ηπείρου. -Β γύρος σε όλους τους Δήμους Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Μάιος 2014 11:46

1796852061.jpgΝτέρμπι προβλέπεται στις μάχες του β γύρου για τις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου. Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα θα εκλέξουν τους δημάρχους τους την ερχόμενη

Κυριακή, σε μονομαχίες που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αναλυτικότερα:

 

Στα Γιάννενα, με το ποσοστό της ενσωμάτωσης να φθάνει στο 98,56%, στο δεύτερο γύρο θα μονομαχήσουν οι: Γκόντας Νίκος (34,97%) και Μπέγκας Θωμάς (33,29%). Η διαφορά είναι μικρή και αναμφίβολα αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μεγαλύτερη πόλωση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι ενδεχόμενες συνεργασίες που θα υπάρξουν στο β γύρο, αν και ήδη η παράταξη "Γιάννενα Τώρα" του Άρη Μπαρτζώκα, έχει δηλώσει οτι θα αφήσει ελεύθερους τους ψηφοφόρους της.

Στην Άρτα, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, όπως αναμενόταν, έδειξε τη δυναμική του στον α γύρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,44%, ενώ η μεγάλη μάχη γίνεται για τη δεύτερη θέση. Με καταμετρημένο το 98,9%, η διαφορά Παύλου Στασινού και Γιάννη Παπαλέξη είναι 46 ψήφοι (!), ενώ απομένει μόλις ένα εκλογικό τμήμα! Εάν ο Γιάννης Παπαλέξης δεν κάνει την ανατροπή, τότε θα μείνει εκτός και θα είναι απο τους λίγους νυν δημάρχους που δεν θα περνούν ούτε στο β γύρο.

Στην Ηγουμενίτσα, τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Ο Γιάννης Λώλος συγκέντρωσε (ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση) το 38,12% και ο Θωμάς Παππάς το 22,8%.

Τέλος, στην Πρέβεζα, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης πέρασε στο β γύρο με μια σημαντική διαφορά. Με μολις ένα εκλογικό να απομένει, ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει ποσοστό 37,18% και δεύτερος είναι ο Τάκης Παππάς με 17,10%. Εκτός έμεινε ο πρώην δήμαρχος Μίλτος Κλάπας.