Παπαδοπουλος Super Markets
Με δύναμη από το παρελθόν και ευθύνη για το μέλλον Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 20:37

3203756638.jpgΗ προσπάθεια να εμφανίσει την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» ως την παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του Δήμου, αντίθετα από

την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα στον οποίο απέδωσε ένα αρνητικό παρελθόν, χαρακτήρισε την κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, με την οποία έπεσε και η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.
Ξεκάθαρη ήταν η στόχευση να εμφανιστεί ο Θωμάς Μπέγκας ως συνεχιστής μιας δημοκρατικής αυτοδιοικητικής παράταξης που έρχεται από πολύ παλιά. Αυτό άλλωστε σηματοδοτήθηκε όχι μόνο από την επιλογή να χαιρετίσει και αυτή την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, αλλά κυρίως από την παρουσία των πρώην Δημάρχων Αλέκου Σόφη και Λευτέρη Γκλίναβου, καθώς και του Γιάννη 3647497233.jpgΜελανίδη, ο οποίος είχε διεκδικήσει το Δήμο με την παράταξη «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών».
Επίσης, ο Θωμάς Μπέγκας επιχείρησε να δώσει και μία ξεκάθαρη απάντηση σε όσους είδαν με προβληματισμό την σύμπραξη με την παράταξη του Παντελή Κολόκα, κάνοντας λόγο για μπόλιασμα με νέο αίμα, πέρα από κόμματα. «Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Ούτε το μακρύ χέρι καμιάς κομματικής επιλογής. Στην παράταξη μας συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, γιατί αυτό που μας ενώνει είναι το μέλλον του Δήμου μας.
Όχι οι κομματικές δεσμεύσεις και περιχαρακώσεις που συνέβαλαν στην αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προμετωπίδα η ευθύνη
Η λέξη «ευθύνη» επαναλήφθηκε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του Θωμά Μπέγκα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη για την οικοδόμηση μιας νέας αυτοδιοίκησης που να λειτουργεί ως ανάχωμα στις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για θέσεις εργασίας, προστασία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για βελτίωση της καθημερινότητας και για ενεργό συμμετοχή πολιτών και φορέων.
Μίλησε ακόμη για συνέχιση της προσπάθειας της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ανέλαβε ακέραια την ευθύνη να μην επιτρέψει σε κανέναν να ακυρώσει τον μεγάλο αγώνα που δώσανε πολλοί άνθρωποι στις πιο δύσκολες συνθήκες για να σταθεί όρθιος ο Δήμος.
«Αντιλαμβανόμαστε το βάρος των ευθυνών που πρόκειται να αναλάβουμε, γνωρίζουμε  τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας. Διαθέτουμε όμως την προγραμματική αξιοπιστία, έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, διαθέτουμε τα στελέχη, ώστε με ασφάλεια και σιγουριά να πάει μπροστά ο Δήμος Ιωαννιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων και έθεσε ως μεγάλες προτεραιότητες την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική και τον αναπροσδιορισμό του ρόλου του Δήμου.
Επίθεση στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»
Ένα μέρος της ομιλίας του Θωμά Μπέγκα αφιερώθηκε στον Νίκο Γκόντα και στην παράταξή του, με τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» να ανεβάζει τους τόνους της κριτικής κάνοντας λόγο για «προκλητική και σπάταλη διαχείριση των σημερινών … μετανοημένων».
Ο Κ. Μπέγκας εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Γιαννιώτες δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψει ο Δήμος στο παρελθόν και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μέλλον του Δήμου, δεν χωρά εξουθενωμένους πρωταγωνιστές του χθες. Τους γνωρίσαμε καλά τους πληρώνουμε ακόμα. Ανήκουν στο παρελθόν. Είναι παρελθόν. Τους πληρώνουμε τρία χρόνια δίνοντας μεγάλο αγώνα.
Καταλήγοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων ζήτησε αγώνα ενάντια στο λαϊκισμό και στη λογική που θέλει το Δήμο λάφυρο και τον πολίτη «πελάτη».
«Το νιώθουμε ήδη όλοι ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Εμείς θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή», ανέφερε ο κ. Μπέγκας και ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών καλώντας σε αγώνα μέχρι και την ώρα της κάλπης.

Φ. Φίλιος: "Υποκριτική η συγγνώμη Γκόντα"

Το δίλημμα του πισωγυρίσματος ή της πορείας προς τα μπροστά έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος. «Τα πέντε χρόνια είναι πολλά. Το στοίχημα κρίνεται την Κυριακή. Ουδέν λάθος μπορεί να διορθωθεί τη Δευτέρα. Στο Δήμο χωράνε όλες οι θετικές προτάσεις. Στο δήμο χωράνε όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν. Η αυτοδιοίκηση είναι λαμπρό πεδίο συνεργασιών και συνθέσεων. Κανείς δεν περισσεύει. Ή πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Κανένας να μην λείψει την Κυριακή. Οι απαιτήσεις της νέας εποχής είναι πολλές. Δεν χωρούν ούτε πισωγυρίσματα ούτε πειραματισμοί. Απαιτείται ευθύνη», τόνισε ο Φίλιππος Φίλιος και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν.
Ο κ. Φίλιος χαρακτήρισε υποκριτική την συγγνώμη την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, λέγοντας πως είτε υποδηλώνει αναγνώριση της αποτυχίας του είτε υποδηλώνει τις τελευταίες, μεταφυσικές αναζητήσεις για το άλλοθι της ήττας.
«Σε κάθε περίπτωση η Ενότητα Πολιτών μπορεί μετά από όλα αυτά να προχωρήσει περήφανη για τη δουλειά που προσέφερε και δικαιούται να ζητήσει από τους δημότες την έγκριση της πολιτικής και των προτάσεών της για την επόμενη πενταετία.
Με τη δική σας στήριξη, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε  το βράδυ της Κυριακής, μία ακόμη μεγάλη νίκη. Τη νίκη της πόλης και του Δήμου. Τη νίκη της αυτοδιοίκησης. Τη νίκη της δημοκρατίας», κατέληξε.
1605165219.jpg4061156952.jpg