Παπαδοπουλος Super Markets
Σε συγκέντρωση στον Κατσικά μίλησε ο Θ. Μπέγκας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 16:07

251494946.jpg«Η αυτοδιοίκηση απαιτεί αξιοπιστία θέσεων και φερεγγυότητα προσώπων. Εμείς τα διαθέτουμε και τα δύο. Γιατί έχουμε το πρόγραμμα, αλλά κυρίως έχουμε τους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν», είπε ο Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στον Κατσικά στην κεντρική εκδήλωση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα - Κοινωνία Πολιτών» για τη Δ.Ε. Παμβώτιδας.
«Το μέλλον του Δήμου μας δεν αντέχει επαναφορά πρακτικών, συμπεριφορών και προσώπων, που τον οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος και κάλεσε όλους να δώσουν δυνατά και αποφασιστικά τον αγώνα, γιατί «οι εκλογές κερδίζονται μέχρι την τελευταία ώρα».
Αναφερόμενος σε όσα έγιναν κι όσα σχεδιάζονται για τη Δ.Ε. Παμβώτιδας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «στον Κατσικά αντιμετωπίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα ζητήματα της καθημερινότητας: η ύδρευση και η αποχέτευση. Δεν υπάρχει πλέον κανένας οικισμός που να αντιμετωπίζει με την ένταση που τα αντιμετώπιζε στο παρελθόν τα προβλήματα με τις διακοπές νερού. Με το αποχετευτικό του Κατσικά δημιουργούμε ασπίδα προστασίας στη λίμνη και είναι στόχος μας έτσι να κινηθούμε και για τους άλλους παραλίμνιους οικισμούς». Ανέφερε επίσης και άλλα μικρότερα έργα που εκτελούνται όπως η νέα πλατεία Χαροκοπίου και οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στους Μουζακαίους.
Για τη Δ.Ε. Παμβώτιδας στη νέα περίοδο σχεδιάζονται:
•  Εναρμόνισή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με το Ρυθμιστικό και προώθηση των προβλεπόμενων στη Δημοτική ενότητα πολεοδομήσεων και επεκτάσεων, για την ορθολογική αντιμετώπιση των αναγκών και των οικιστικών πιέσεων.
•  Επανεξέταση  του χαρακτηρισμού των χρήσεων στην περιοχή μεταξύ Εγνατίας και  ορίων σχεδίου Κουτσελιού, για την αξιοποίηση του οδικού κόμβου.
•  Ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων Κατσικά και προγραμματισμός επέκτασης του δικτύου, για τη σύνδεση όλων των παραλίμνιων οικισμών με το βιολογικό καθαρισμό.
•  Ανάδειξη των διατηρητέων μνημείων και του αρχαιολογικού  χώρου Καστρίτσας με επανεξέταση  των χρήσεων γης  και των ορίων της Ζώνης Προστασίας Α΄& Β΄ του αρχαιολογικού χώρου.
•  Ολοκλήρωση ημιτελών πνευματικών κέντρων (Κατσικάς, Δροσοχώρι, Χαροκόπι), στήριξη και συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.
•  Αξιοποίηση και ανάδειξη του απείρου φυσικού κάλλους ανατολικού ορεινού τόξου και σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
•  Αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και παιδότοπων και κατασκευή νέων υποδομών και γηπέδων με χλοοτάπητα.
•  Αξιοποίηση της γης υψηλής παραγωγικότητας, με στροφή στις βιολογικές καλλιέργειες και το βιοκαύσιμο.
•  Αποκατάσταση του περιβάλλοντος με περιορισμό της ανεξέλεγκτης ρύπανσης και έλεγχο των σημειακών ρυπογόνων εστιών.
•  Βελτίωση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
•  Επιστροφή στο Δήμο του χώρου του παλαιού αεροδρομίου και αξιοποίηση αυτού.