Παπαδοπουλος Super Markets
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Έσκασαν λάστιχα στην προσγείωση του αεροπλανου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 15:29

3471803991.jpgΠεριπετειώδης ήταν η προσγείωση της μεσημεριανής πτήσης απο την Αθήνα στα Γιάννενα, καθώς έσκασαν τα λάστιχα αεροπλάνου της Aegean.

Οι επιβάτες δεν έπαθαν το παραμικρό, ωστόσο αναγκάστηκαν να περπατήσουν λίγο παραπάνω, αφού το αεροπλανο ακινητοποιήθηκε στο διάδρομο.

Το αεροσκάφος DΑS400, προσεδαφίστηκε περίπου στις 13:45. Κατά την τροχοδρόμηση έφτασε στην άκρη του διαδρόμου, αλλά τη στιγμή που έκανε στροφή έσκασε το πρώτο λάστιχο. Στη συνέχεια και στην προσπάθεια να οδηγηθεί στην πίστα έσπασε και το δεύτερο λάστιχο με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να ακινητοποιηθεί στον διάδρομο. Αν δεν απομακρυνθεί το DΑS400 από τον διάδρομο, δεν μπορεί να προσεδαφιστεί άλλο αεροσκάφος.
Επίσης, αναμένεται τεχνική βοήθεια απο την Αθήνα, η οποία θα φθάσει με αεροπλάνο στο Άκτιο και απο εκεί οδικώς θα έρθει στα Γιάννενα.

Θα είναι έτοιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο για τη βραδινή πτήση, ωστόσο τώρα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του αερολιμένα, αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί το αεροπλάνο απο το διάδρομο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προσγειωθεί άλλο αεροσκάφος. Είναι χαρακτηριστικό, οτι και μια αεροδιακομιδή που χρειάστηκε να γίνει απο Ζάκυνθο σε Γιάννενα με C130, θα γίνει τελικά με ελικόπτερο Super Puma.

Απ. Τζελέτας

Μιχ. Παπακωνσταντίνου