Παπαδοπουλος Super Markets
Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Δήμου Κόνιτσας και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 14:17
1746614609.jpgΤην Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού ΠάρκουSauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και του Δήμου Κόνιτσας με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας με την χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών μέσων στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου με φορείς και Δήμους παρόμοιων περιοχών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. 
Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια δύο προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2018 και 2019 στην Ελλάδα (Δήμοι Ζαγορίου και Κόνιτσας) και στην Γερμανία αντίστοιχα.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη κοινών διακρατικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, η ανάπτυξη κοινών έργων μέσω του Προγράμματος ERASMUS, η διερεύνηση περαιτέρω δυνατοτήτων χρηματοδότησης, η προώθηση τοπικών προϊόντων και άλλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στην Γέφυρα του Βοϊδομάτη, στην Γέφυρα Κόνιτσας και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της περιοχής.  
Η συνάντηση εργασίας έγινε με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Από πλευράς Γερμανίας συμμετείχαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge κ.κ.  DetlefLins και GeorgSchmitz, ο διευθυντής της ΟΤΔ LEADER της περιοχήςSorpesee κ. Morgenbrod Lars,  εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η κα Gabriela Scheiner. Από πλευράς της Ελλάδας συμμετείχαν, εκ μέρους του Δήμου Κόνιτσας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Λαζογιάννης και εκ μέρους του Γεωπάρκου Βίκου  - Αώου ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής «Ήπειρος Α.Ε» κ. Γεράσιμος Παπαηλίας και ο κ. Χαριτάκης Παπαϊωάννου. 
Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τοπικών προϊόντων στους ντόπιους παραγωγούς:κ. Ευάγγελο Κυρίτση, «Ιπποφαές – Ελιξήριο» του κ. Φίλιππου Μπάρμπα, Αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων «Παπαγεωργίου» των κ. Αστέριου και Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου, εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Μαρμελωδία» της κυρίας Ελένης Παπαμιχάλη.