Παπαδοπουλος Super Markets
Ελένη Βασιλείου – Οικοδομώντας την πόλη του αύριο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014 08:24

1325875701.jpgΜε μία επιστολή για την αξία της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά κλείνει την προεκλογική της προσπάθεια η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» Ελένη Βασιλείου. Δηλώνοντας τη διάθεσή της για προσφορά ζητά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία την Κυριακής και την ψήφο των συμπολιτών.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άποψη μου είναι πως η θεμελιώδης αρχή που πρέπει να διέπει τη ζωή όλων μας είναι αυτή που ορίζει την ενεργό συμμέτοχη μας στα κοινά, όχι μόνο σαν δικαίωμα, αλλά και σαν υποχρέωση. Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου αυτής, χαρακτηρίστηκαν ως θετικά, δίνοντάς μου την απαιτούμενη ώθηση να στρέψω το βλέμμα μου προς το Δήμο.
Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στην εξομάλυνση των επιτακτικών αναγκών της κοινωνίας με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Άλλωστε η διατήρηση ουδετερότητας σε περιόδους κρίσης (τόσο οικονομικής όσο και ηθικής), συνάδει με συνενοχή. Δυστυχώς η δύσκολη οικονομική - κατά κύριο λόγο - περίοδος που διανύουμε δεν έχει αφήσει, όπως είναι φυσικό άλλωστε ανεπηρέαστη τη ζωή των συμπολιτών μας. Ο προβληματισμός των περισσοτέρων κινείται γύρω από τον εφιάλτη της ανεργίας.
Αναζητούμε απαντήσεις για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο Δήμος μας. Κύριο μέλημα της παράταξης της οποίας είμαι υποψήφια, είναι η δημιουργία μίας πόλης ελκυστικής και ανοιχτής, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα ακτινοβολεί ως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό, διοικητικό και παραγωγικό κέντρο. Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος μας αυτός θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πόλη. Τη νοοτροπία και τα όρια όταν μιλάμε για την πόλη των Ιωαννίνων. Αν δούμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά την πόλη μας σαν έναν τόπο που δεν αποτελείται μόνο από το κέντρο, αλλά και όλο το λεκανοπέδιο, τότε και μόνο τότε θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα συνολικά, αλλά και με τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες, οικοδομώντας την πόλη του αύριο.
Στο σημείο αυτό και κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική αποτελεί κομμάτι της ζωής όλων μας, καθώς το κοινωνικό συμφέρον είναι μια συνισταμένη με συνιστώσες τις επιμέρους των πολιτών προσφορές. Αν εμείς οι πολίτες δεν μεριμνούμε για το κοινωνικό σύνολο και αρνούμαστε την προσφορά του, τότε η συνισταμένη της κοινωνικής προόδου εξασθενεί και αποδυναμώνεται. Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν ευελπιστούμε πως η προσφορά των πολιτών θα αποτελέσει έναρξη της πορείας μας στη διοίκηση, δίνοντάς μας την δυνατότητα να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μας».