Παπαδοπουλος Super Markets
Εκδηλώσεις στα Ιωάννινα για την «Ημέρα Μνήμης Της Γενοκτονίας Των Ελλήνων Της Μικράς Ασίας» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2019 11:41
2409288879.jpgΗ Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις «Hμέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», τιμώντας την ιερή μνήμη των μαρτύρων και θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιε
ρό Ναό Αγίου Ιωάννη (Μπονίλας) Ανατολής και στις 10.30 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, επί της οδού Ιωαννίνων.
Στις 11.00 θα γίνουν χαιρετισμοί επισήμων και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Νιγδέλη, Δ/ντή Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού - Ιστορικός συγγραφέα με θέμα: «Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη»
Στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση για την ίδρυση της Κοινότητας Ανατολής, με θέμα: «Αφιέρωμα στον Αθλητικό Όμιλο Ανατολής».
Θα ακολουθήσει δεξίωση με ποντιακά εδέσματα στον προαύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Ανατολής.
Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε το 1998 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.