Παπαδοπουλος Super Markets
Έρευνα για τη διαβίωση των ηλικιωμένων ξεκινά η Ε.Ψ.Ε.Π. Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 11:37
2717714353.jpgΗ Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π.,σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την OmegaTechnologyκαι τη SenseWorks, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HOMorE: Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης της φυσιολογικής διαβίωσης ηλικιωμένων σε αστικές και αγροτικές περιοχές”, που είναι ενταγμένο στο Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020.
Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και δοκιμαστική εφαρμογή ενός νέου πρωτοποριακού συστήματος (ανάπτυξη λογισμικού, υλικού και πιλοτική εφαρμογή σε ευπαθείς ομάδες) σταθερών και φορητών αισθητήρων μελέτης της κανονικής-ασφαλούς διαβίωσης ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων στο σπίτι.
Στα πλαίσια υλοποίησης του εν λόγω έργου, από την Ε.Ψ.Ε.Π εκπονείται σχετική έρευνα και αναζητούνται εθελοντές για την ανίχνευση των αναγκών και του επιπέδου ασφαλούς διαβίωσης των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, που δεν έχουννοητικά ελλείμματα ή κινητικά προβλήματα ή ψυχικές ασθένειες και ταυτόχρονα διαμένουν μόνοι.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνα παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, είτε τηλεφωνικά στο τηλ.2651039820, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία της Ε.Ψ.Ε.Π.(Σικελιανού 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα, πρόσωπα επικοινωνίας:κ.κ Διονυσία Αμπατζίδη, Έλενα Αντωνίου).Αναλυτικότερες πληροφορίες δίδονται με κάποιον από τους  παραπάνω τρόπους, καθημερινά, 10:00-14:00.