Παπαδοπουλος Super Markets
Σταύρος Καλογιάννης: Πολύ θετικές οι ρυθμίσεις του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019 18:08
1564083368.jpgΟλοκληρώθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου (ν/σ) του Υπουργείου Οικονομικών της νέας Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:
«Η ρύθμιση μείωσης του ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων, για το 2019, που εισάγει το ν/σ, ανακουφίζει το σύνολο των συμπολιτών μας, καθώς δεν εξαιρείται κανείς από το πεδίο εφαρμογής της, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνεται μέριμνα για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, δηλαδή αυτούς που επλήγησαν περισσότερο την περασμένη τετραετία, από τις Κυβερνήσεις Σύριζα – ΑΝΕΛ. Παράλληλα, με το ν/σ βελτιώνονται ουσιαστικά και διευρύνονται οι διατάξεις ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, και αναστέλλονται οι κατασχέσεις για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση. Σημαντική είναι επίσης η δήλωση στην Επιτροπή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% θα ισχύσει και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία».