Παπαδοπουλος Super Markets
Ανακοίνωση καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για το νέο νομοσχέδιο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 10:33

3461058914.jpgΣυναδέλφισσες\οι το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το νέο σύστημα «προσλήψεων – διορισμών» αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δημιουργεί ένα αέναο κυνήγι μοριοδότησης για την πιστοποίηση «προσόντων» το οποίο δε πρέπει να δεχτούμε. Προτάσσει την Παιδαγωγική επάρκεια, η οποία δεν παρέχεται δωρεάν από τα Πανεπιστήμια.

Δε θα δεχτούμε την πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, αφού πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

Δεν μπορούμε να αγνοούμε το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι αναπληρωτές που κινδυνεύουν να συνταξιοδοτηθούν ως αναπληρωτές!!

Δε θα  δεχτούμε την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου να παρουσιάζει το σχέδιο 2 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία και να το ψηφίζει 2 ημέρες αφού ανοίξουν.

Η υπερμοριοδότηση των ακαδημαϊκών κριτήριων εισάγει ταξικές και οικονομικές διακρίσεις αφού η απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτεί χρήματα και ελεύθερο χρόνο.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» - απολύσεις αναπληρωτών!

Μόνιμους διορισμούς για όλους όσους εργάζονται ως αναπληρωτές.

Προστασία της προϋπηρεσίας κατά 100%.

Την κατοχύρωση του βασικού πτυχίου.

Κανένας απολυμένος συνάδελφος!