Παπαδοπουλος Super Markets
Παραδοχή Νάστου: Θα μπορούσαμε και καλύτερα... Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Παναγιώτης Μπούρχας   
Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2019 19:24

1321350402.jpgΜε μια συγγνώμη και αρκετά συγκαταβατικός στην εκτίμηση ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, Δημήτρης Νάστος, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, στην αποτίμηση του δύσκολου Σαββατοκύριακου, μετά την έντονη χιονόπτωση της περασμένης Παρασκευής και τα προβλήματα που άφησε πίσω της.

Μηχανήματα χρειάζεται να πάνε 2 και 3 και παραπάνω φορές, ακόμα και σε δρόμους που έπεσε αλάτι, καθώς ο βραδινός παγετός παγώνει τους δρόμους και χρειάζεται να ξανακαθαριστεί το οδόστρωμα.

Η παρέμβαση του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας, έγινε σε όλο τον "Καλλικρατικό" Δήμο και είναι σε σειρά να ξαναπεράσουν μηχανήματα από όλες τις περιοχές που χρειάζεται.

Αποκλεισμός περιοχών ή ολόκληρων χωριών δεν υπήρξε, σύμφωνα με τον κ. Νάστο. "Δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό αποκλεισμός σε κεντρικούς δρόμους μέχρι πλατείες και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε" όπως τόνισε. Αναφέρθηκε δε σε συγκεκριμένες περιοχές με προβλήματα που δέχτηκαν πολύ χιόνι, όπως χωριά της δημοτικής ενότητας Μπιζανίου και περιοχής του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ιωαννιτών, όπως τα Μάρμαρα και το Νεοχωρόπουλο. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα ανήλιαγα μέρη, όπου το αλάτι παγώνει το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, το εργοτάξιο είναι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να καθαριστούν οι αυλές τις επόμενες ώρες.

Ένα σημείο στο οποίο εστίασε ο κ. Νάστος με τις δηλώσεις του, είναι πως είχε προγραμματιστεί να μισθωθεί μεγαλύτερος αριθμός οχημάτων για τον αποχιονισμό, ωστόσο οι ιδιώτες επέλεξαν να συνεργαστούν είτε με την "Εγνατία Οδό" είτε με την Περιφέρεια, εφόσον για το συμφέρον τους επέλεξαν τις μεγαλύτερες μισθώσεις. Υπάρχει πάντως ένα θέμα με τις αλατιέρες. Έπρεπε να είναι περισσότερες, τόνισε ο κ. Νάστος.

Μεγάλη εμπιστοσύνη στις μετεωρολογικές προγνώσεις δεν υπάρχει, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Νάστου. Ο μηχανισμός πάντως, είναι οργανωμένος, όπως υποστήριξε και αλάτι θα διατίθεται ξανά από αύριο στους πολίτες.