Παπαδοπουλος Super Markets
Κυριαρχεί η ανασφάλεια στα σύνορα. -"Δεν πάει άλλο", λέει ο Κ. Καψάλης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 11:05

3265722361.jpg"Πρέπει επιτέλους να λυθεί το θέμα της ασφάλειας στα σύνορα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Προσπαθούμε όλοι οι Δήμοι της παραμεθορίου απο Θεσπρωτία μέχρι και Καστοριά να πιέσουμε για λύσεις, αλλά ως τώρα απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων". Έτσι σχολιάζει, ερωτηθείς απο το vimanews.gr ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την εγκληματικότητα να είναι διαρκώς αυξανόμενη, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και την ανασφάλεια των κατοίων να χτυπά... κόκκινο.

Το θέμα της ασφάλειας στα σύνορα αποτελεί ένα απο τα κυριότερα αιτήματα όχι μόνο του Δήμου Πωγωνίου, αλλά όλων των Δήμων που βρίσκονται πάνω στη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ενώ παρέμβαση έκανε τη Δευτέρα, στο ΒΗΜΑ 90,1 και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος στηλίτευσε την πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προανήγγειλε κινητοποιήσεις απο τους φορείς της αποδημίας και όχι μόνο (αναλυτικά εδώ).

Με το τουφέκι...

"Οι κάτοικοι κοιμόνται στην κυριολεξία με το τουφέκι στο μαξιλάρι" επισημαίνει ο κ. Καψάλης, ο οποίος μαζί με τους δημάρχους Φιλιατών, Κόνιτσας και Νεστορίου, αποφάσισαν να εντείνουν τις ενέργειές τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Να σημειωθεί, οτι η συνοριογραμμή της Ηπείρου ξεπερνά τα 170 χιλιόμετρα (μαζί με αυτή της Δυτικής Μακεδονίας ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα!) και είναι η μεγαλύτερη στην χώρα, με ό, τι και αν σημαίνει αυτό για την φύλαξή της και την ασφάλεια των κατοίκων.

"Δεν φθάνει..."

"Είναι γεγονός, οτι το τελευταίο διάστημα κάτι κινείται απο πλευράς αστυνόμευσης, αλλά δεν φθάνει. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων κανει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά τι να κάνει και αυτή, όταν έχει ελλείψες στο προσωπικό;" διερωτήθηκε ο κ. Καψάλης. Όσο για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κακαβιά; Πρόκειται για μια ακόμη υπόσχεση του Νίκου Δένδια, που ως τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί, ωστόσο στο Δημο Πωγωνίου επισημαίνουν πως θα προβούν σε συζητήσεις, μόνο όταν λυθεί οριστικά η μάστιγα της εγκληματικότητας. Το ερώτημα, βέβαια, παραμένει αμείλικτο: θα λυθεί;..