Παπαδοπουλος Super Markets
Σε αναβρασμό και οι οδηγοί ταξί.- Ο Μιχ. Ψήνας στο ΒΗΜΑ 90,1 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 10:38

3608318065.jpgΚαι οι οδηγοί ταξί απειλούν με απεργίες! Σαν να μην έφθαναν οι φαρμακοποιοί, αλλά και τα όσα γίνονται με το γάλα, πλέον η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει

έναν ακόμη πονοκέφαλο. Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν καθώς το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, και κυρίως τη δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών. Επίσης, ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να εκτελούν έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

Ο Μιχ. Ψήνας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί θα συνεδριάσει σήμερα για να καθορίσει τη στάση της. Ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας βρίσκεται στην Αθήνα και μιλώντας στον Κώστα Κυρίτση και στο ΒΗΜΑ 90,1υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως μετά απο συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης υπήρξε η δέσμευση οτι θα βγει απο το Ν/Σ το επίμαχο άρθρο για εξομείωση Δ.Χ. με Ι.Χ. "Αυτό μας είπαν, αλλά περιμένουμε να το δούμε και στο Νομοσχέδιο" επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ

Τέλος, οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συνάντηση και με τον Υπουργό Εργασίας για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κλάδου στοτν ΟΑΕΕ. "Μιλήσαμε με τον Γιάννη Βρούτση και δεσμεύτηκε πως μόλις φύγει η τρόικα θα παρέμβει με διάταξη σε Ν/Σ για να ρυθμιστούν οι οφειλές σε 100 δόσεις και για να παγώσουν τα ληξιπρόθεσμα στον ΟΑΕΕ. Οι ιδιοκτήτες ταξί λογίζονται ως επιχειρήσεις και όχι ως φυσικά πρόσωπα και δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση για 100 δόσεις. Είχαμε την υπόσχεση οτι και αυτό θα αλλάξει" κατέληξε ο κ. Ψίνας.