Παπαδοπουλος Super Markets
Ο Δ. Κωνής η επιλογή Γεροβασίλη για την Πρέβεζα Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 23:28

3251229444.jpgO Δημήτρης Κωνής επελέγη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας από την Όλγα Γεροβασίλη. «Η πολιτική του εμπειρία, η αυτοδιοικητική του γνώση, η καθημερινή του τριβή στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας, η κοινωνική του αντανάκλαση και διεισδυτικότητα, η αγωνιστικότητά του, η συγκρότηση, η ικανότητά του να συνθέτει και το ειδικό του βάρος είναι αδιαμφισβήτητα εχέγγυα για την υλοποίηση της πολιτικής μας και για την υπεράσπιση των αρχών και των στόχων μας. Μαζί με τους 14 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, που θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα μεταφέρουν σε όλον τον Νομό Πρέβεζας τις αρχές, την φιλοσοφία, την πρόταση και το πρόγραμμα της παράταξής μας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ
Όλγα Γεροβασίλη.
Ο Δημήτριος Κωνής του Αλεξάνδρου γεννήθηκε το 1958 στη Μυρσίνη Πρέβεζας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Πρέβεζας και σπούδασε Οικονομικά και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Εργάσθηκε ως φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων και ως αναπληρωτής καθηγητής σε ΤΕΛ. Από το 1990 είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας και ασκεί μάχιμη δικηγορία.
Είναι ιδρυτικό μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις».
Είναι νομικός σύμβουλος του υποκαταστήματος Πρέβεζας της Εθνικής Τράπεζας και πολλών εργατικών σωματείων. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πρέβεζας. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ και διδάσκει εργατικό δίκαιο σε σεμινάρια ανέργων και εργαζομένων.
Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς. Μέλος της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΝ από το 1993 μέχρι το 2010.
Στις εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στο Νομό Πρέβεζας. Το 1994 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος της Ν.Α. Πρέβεζας και το 2006 δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Πρέβεζας.
Έχει εκλεγεί πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας (1999-2005) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου (1993,2011,2014). Είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου καλαθοσφαίρισης «Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας». Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια 25 και 22 ετών.