Παπαδοπουλος Super Markets
Τα σχολεία της Ηπείρου διαγωνίζονται στην εξοικονόμηση ενέργειας Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 22:07

2021449606.jpgΣτο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013 και τον Άξονα Προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου, υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, το Τμήμα Προμηθειών και το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, το έργο «Μειώνω τα ενεργειακό μου αποτύπωμα – Διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία».
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η κινητοποίηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Αποτέλεσμα των δράσεων του έργου θα είναι η εκπαίδευση στην ορθολογική χρήση της ενέργειας από τους νέους και η κατανόηση της σπουδαιότητας της εξοικονόμησης ενέργειας, βασικής προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον στρατηγικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο μαθητικό διαγωνισμό τα παρακάτω σχολεία ανά Περιφερειακή Ενότητα:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Π.Ε. Ιωαννίνων: 3ο δημοτικό, 2ο Πειραματικό Ιωαννίνων, 8ο δημοτικό, δημοτικό Σταυρακίου, 1ο δημοτικό Περάματος, Γένεσις, Δημοτικό Πεδινής, δημοτικό Καλπακίου, δημοτικό  Μεταμόρφωσης, δημοτικό Ελληνικού.
Π.Ε Πρεβέζης: 4ο  δημοτικό Πρέβεζας, 5ο δημοτικό Πρέβεζας, δημοτικό σχολείο Παντοκράτορα, 3ο δημοτικό Φιλιππιάδας.
Π.Ε Θεσπρωτίας: 2ο δημοτικό Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Γλυκής, Δημοτικό Μαργαριτίου.
Π.Ε Άρτας: 2ο δημοτικό, 5ο δημοτικό, 9ο δημοτικό, δημοτικό Κομποτίου, δημοτικό Κιρκιζάτων, δημοτικό Νεοχωρίου, δημοτικό Λουτροτόπου.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Π.Ε. Ιωαννίνων: 1ο, 2ο διαπολιτισμικό, 7ο, 8ο, Πρότυπο Πειραματικό γυμνάσιο Ζωσιμαίας, Γένεσις, Αρσάκειο, γυμνάσιο Πωγωνιανής.
Π.Ε Πρεβέζης: 1ο, 3ο, 4ο γυμνάσιο
Π.Ε Θεσπρωτίας: 2ο γυμνάσιο Ηγουμενίτσας,  3ο γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, Γυμνάσιο Σελεύκειας, Πλαταριάς, Μαργαριτίου.
Π.Ε Άρτας: 2ο γυμνάσιο, 3ο γυμνάσιο, 4ο γυμνάσιο, 5ο γυμνάσιο, Μουσικό γυμνάσιο Άρτας, γυμνάσιο Νεοχωρίου, Α. Καλεντίνης, Πέτα, Αγνάντων, Κωστακιών, Γραμμενίτσας, Κομποτίου, Παναγιάς Διασέλλου.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
2ο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Ιωαννίνων
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ιωαννίνων
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
1Ο  2/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Γυμνάσιο Παραμυθιάς