Παπαδοπουλος Super Markets
Αφιέρωμα στον Φ. Γκ. Λόρκα Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 22 Μάρτιος 2014 00:09

2327999754.jpgΟ καθιερωμένος «Θεατρικός Περίπατος» που πραγματοποιεί κάθε μήνα η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι Αθεράπευτοι», αυτή τη φορά είναι εμπνευσμένος από το έργο του Φ. Γκ. Λόρκα.
Duende είναι το κρυμμένο “πνεύμα” της πληγωμένης Ισπανίας – είναι μια μυστήρια δύναμη που όλοι νιώθουμε, μα που κανένας δεν εξήγησε ποτέ... Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι η αδικοσκοτωμένη “ψυχή” της Ανδαλουσίας – είναι ένας μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, από τους λίγους αυθεντικούς ποιητές που ηπήρξαν ποτέ...
Θα παρουσιαστούν τέσσερις θεατρικές μινιατούρες των κορυφαίων έργων του: «Περλιμπλίν και Μπελίσα», «Ματωμένος γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».
Η διασκευή, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Παππά. Βοηθοί του στη σκηνοθεσία η Αγγελικώ Κουτσοθανάση, ο Χρήστος Μπόσμος και ο Δημήτρης Κήττας.
Παίζουν: Περλιμπλίν ο Χρήστος Μπόσμος, Μαρκόλφα η Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Μπελίσα η Χριστίνα Δάλλα – Γαμπρός ο Δημήτρης Κήττας, Μάνα η Αγγελικώ Κουτσοθανάση, Γυναίκα του Λεονάρδο η Φωτεινή Ευαγγέλου, Πεθερά του Λεονάρδο η Βαρβάρα Βαράκα, Λεονάρδο ο Δημήτρης Παππάς, Δούλα η Κατερίνα Σιώπη, Νύφη η Κατερίνα Τσολίγκα, Χορός Καλεσμένων, Χορός Δέντρων, Χορός Ξυλοκόπων, Νέος Ξυλοκόπος / Φεγγάρι ο Μιχαήλ Παππάς, Ζητιάνα / Θάνατος η Στέλλα Μιλτιάδου – Γέρμα η Αγγελικώ Κουτσοθανάση, Βικτόρ ο Στέφανος Στεφανίδης, Παιδί ο Δημητράκης Στεφανίδης, Χουάν ο Παναγιώτης Μακρής, Γυναίκα η Κατερίνα Σιώπη, Χορός Γυναικών – Δούλα η Άρια Νταντούδη, Πόνθια η Φωτεινή Ευαγγέλου, Μπερνάρντα η Κατερίνα Τσολίγκα, Μαγδαλένα η Στέλλα Μιλτιάδου, Αμέλια η Ναταλία Θανάσα, Μαρτίριο η Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Αδέλα η Χριστίνα Δάλλα.
Σήμερα Σάββατο 22 και το επόμενο Σάββατο 29 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ, καθώς και αύριο Κυριακή 23 και την επόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6981981067.