Παπαδοπουλος Super Markets
Ομιλία Στ. Φούσα για το έμφραγμα του μυοκαρδίου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 23:07

1030479428.jpgΕνημερωτική ομιλία με θέμα «Πώς να αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου» πραγματοποίησε ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζανείου» Νοσοκομείου Πειραιά και νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΟΙ.Π.Α.Π του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής στην Πεύκη.
Ο Στέφανος Φούσας στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στα συμπτώματα του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και στο σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων από τους ίδιους τους ασθενείς, στην άμεση κλήση στο ΕΚΑΒ, στη λήψη ασπιρίνης και βεβαίως στο σημαντικότερο από όλα στην πρόληψη, που επιτυγχάνεται με την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.Α.Π Κωνσταντίνος Νικολιδάκης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής Θεοδώρα Παππά - Ζησιμοπούλου.
Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, που με την ιδιότητα του ιατρού - ορθοπεδικού ενημέρωσε το κοινό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης «της σιωπηρής αυτής επιδημίας», που πλήττει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας ειδικών προγραμμάτων πρόληψης της οστεοπόρωσης στους διάφορους δήμους της Αττικής.
Επίσης θέματα ενημέρωσης κοινού κάλυψαν η Καρδιολόγος, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΕΣΔΥ Χρυσάνθη Χασάπη με θέμα «Κάπνισμα Ζωή ή Θάνατος» και ο Ειδικευόμενος Ορθοπεδικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Αθήνας «Λαϊκό» Αριστείδης Μήτρου με θέμα «Η οστεοπόρωση ως πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρας των εισηγήσεων μεταξύ του κοινού και των ομιλητών που δέχθηκαν τις ερωτήσεις του.