Παπαδοπουλος Super Markets
Ενωτικό κάλεσμα Τσίπρα για την Αριστερά. -"Αρχή της ανατροπής" οι εκλογές (uptd) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 21:27

1894516840.jpgΕυθεία επίθεση στην Κυβέρνηση για την τακτική της στο θέμα του πλεονάσματος έκανε στα Γιάννενα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

άνοιξε την ομιλία του λέγοντας πως δεν έχει κανένα πλεόνασμα να μοιράσει στο λαό και αναρωτήθηκε, εάν είναι εθνική πολιτική αυτή η τακτική μοιράσματος χρημάτων και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές.

Το κάλεσμα

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα στην Αριστερά, τονίζοντας πως υπάρχουν τα επιχειρήματα, ώστε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν Αριστερά.

Σημείωσε δε, πως σε όσους Δήμους περάσουν στο β' γύρο εκπρόσωποι του ΚΚΕ και δεν υπάρχουν του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κόμμα του θα στηρίξει τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.

Για την Ήπειρο

Σε ό, τι αφορά την Ήπειρο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή της στη νεογέννητη Ελλάδα, ωστόσο διερωτήθηκε, «για ποιο success story, μιλά η κυβέρνηση; Ελάτε κ. Σαμαρά και κύριοι τροΐκανοί εδώ στην Ήπειρο να δείτε το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τις επιτυχίες σας. Η Ήπειρος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Διαλύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν βασικός ιστός κοινωνικής συνοχής για την περιοχή. Τα προβλήματα ρευστότητας, οι δανειακές υποχρεώσεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στη συνεταιριστική πτηνοτροφία της Ηπείρου» είπε.

1067067329.jpgΓια Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Και συνέχισε αναφερόμενος στα δυο μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ. «Τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ηπείρου, βασικός μοχλός ανάπτυξης, απαξιώθηκαν και απογυμνώθηκαν από ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Το Πανεπιστήμιο, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, δεν ξέρει αν τελικά θα καταφέρει να λειτουργήσει τον 51ο χρόνο του. Το ΤΕΙ Ηπείρου ανέστειλε την λειτουργία του μήπως και καταφέρει να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό» είπε.
Κλείνοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις τριπλές εκλογες (Δήμοι, Περιφέρειες και Ευρωεκλογές), "Θα είναι η αρχή της ανατροπής" είπε αναφερόμενος στις εκλογές, "μια ανατροπή που θα έρθει απο το λαό".

Οι χαιρετισμοί…

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βενέτης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα για νικηφόρα πορεία στις εκλογές, τόσο του Δήμου Ιωαννιτών, όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Νάτσης σημείωσε πως ήρθε η ώρα για εγκατάλειψη των μηχανισμών του χθες και εξέφρασε – και ο ίδιος - τη βεβαιότητά του για νίκη στις εκλογές. Τέλος, η υποψήφια Περιφερειάρχης με το ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «ξεκινάμε τον αγώνα από εδώ, τα Γιάννενα, για να καταφέρουμε να δώσουμε στην Περιφέρειά μας τα δικά μας χαρακτηριστικά». Και κατέληξε λέγοντας πως και πρέπει και μπορεί να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση.

Η απάντηση Κεδίκογλου

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Η θέση του κ. Τσίπρα απαιτεί να είναι σοβαρός. Όμως, αυτός επιλέγει συνειδητά το δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη. Μίζεροι συλλογισμοί, μίζερα λόγια, μίζερη στάση. Εκφράζει πλέον την 'επανάσταση' της μιζέριας" δήλωσε χαρακτηριστικά.