Παπαδοπουλος Super Markets
Πρόσφορο έδαφος, παρά τα προβλήματα για το γυναικείο "επιχειρείν" Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 16:59

2685170260.jpgΤο πρόσφορο έδαφος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο εν γένει οικονομικό κλίμα, για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας τονίστηκε σε ημερίδα σήμερα το πρωί στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες σε διάφορους τομείς του "επιχειρείν" και κυρίως τα οφέλη του διαδικτύου. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν case studies, ενώ αναλύθηκαν και τρόποι χρηματοδότησης.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης υπογράμμισε πως παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα "οφείλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας". Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος ΔΣ του Πάρκου Φίλιππος Πομώνης αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα του και στον αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων που στεγάζονται, ενώ ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Γκωλέτσης, σταχυολόγησε όλες τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζει σήμερα η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Πείσμα και θέληση...

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ΒΗΜΑ 90,1 και στη Βίλιαν Στασινού, οι κ.κ. Εύα Επιτροπάκη και Βέρα Παπαγγελοπούλου, απο την πλατφόρμα jamjar, με αφορμή τη σχετική ημερίδα, υπογράμμισαν πως οι γυναίκες σήμερα δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. "Πρέπει να έχουν πείσμα και θέληση. Υπάρχουν ευκαιρίες αλλά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Δεν είναι εύκολο στη χώρα μας να επιχειρήσουμε, ωστόσο αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή" σημείωσαν.

Παράλληλα, επεσήμαναν πως το διαδίκτυο είναι μεγάλη δύναμη για όλους, όσους θέλουν να επιχειρήσουν, καθώς υπάρχουν τα μέσα για να μπει κάποιος στον κόσμο των επιχειρήσεων. Τέλος, αναφορικά με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι γυναίκες στην Ελλάδα, σημείωσαν πως στρέφονται σε κοινωνικά πράγματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και άλλο κόσμο