Παπαδοπουλος Super Markets
Γέφυρες ενότητας ρίχνει ο Θ. Μπέγκας Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 16:49

121104650.jpgΤα κομμάτια της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» προσπαθεί να επανασυγκολλήσει ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας, σε μια διαδικασία που δεν είναι σίγουρα εύκολη, είναι ωστόσο μονόδρομος για να δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Η απουσία του Δημάρχου και πολλών ακόμη δημοτικών συμβούλων από την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας το βράδυ της Πέμπτης, ερμηνεύεται περισσότερο ως ένα μήνυμα προς τον Θωμά Μπέγκα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προσέγγιση των δυσαρεστημένων και λιγότερο ως κίνηση αποστασιοποίησης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει φύγει από το κάδρο η περίπτωση της «τρίτης λύσης».
Το μήνυμα μάλλον ελήφθη από τον επικεφαλής της παράταξης και σε συνέντευξή του απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας, λέγοντας πως η διαφορετικότητα των απόψεων είναι απολύτως σεβαστή, ωστόσο δεν περισσεύει κανένας και όλοι οι αιρετοί της παράταξης αποτελούν στελέχη πρώτης γραμμής και αυτοδίκαια υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
«Δεν θα το κρύψω ότι υπάρχουν και πληγές στην παράταξη. Κάναμε μια εσωτερική διαδικασία επιλογής επικεφαλής δύσκολη αλλά υποδειγματική για όλη την Ελλάδα.
Ασφαλώς και υπήρξαν τραύματα κι ακούστηκαν και υπερβολικές φωνές. Όλα αυτά είναι πίσω μας. Τώρα κοιτάμε μόνο μπροστά. Οι πληγές θα επουλωθούν. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτό. Αποφασίσαμε μαζί με την παράταξη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αλλά υπάρχει και η συλλογική και η ατομική ευθύνη του καθενός από μας. Εγώ επιμένω ότι στη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Θέλω το κάθε μέλος της παράταξης γιατί η αγκαλιά της παράταξης είναι μεγάλη και η διάθεση και το αίτημα του κόσμου να είμαστε όλοι μαζί είναι σαρωτικό. Όπως είπα πιστεύω ότι πληγές θα επουλωθούν. Γιατί το καλύτερο φάρμακο είναι η διάθεση του κόσμου να είμαστε όλοι μαζί και η δικιά μου πολιτική βούληση και πρόθεση να υπερασπιστώ τη συλλογικότητα, αλλά και τη διαφορετικότητα του καθενός από εμάς στο πλαίσιο μιας μεγάλης πολυσυλλεκτικής παράταξης», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Προσέγγιση σε Ελισάφ - Τσουμάνη
Ο κ. Μπέγκας με την παρέμβασή του έριξε γέφυρες σε πολλά από τα στελέχη της πρώτης γραμμής και ήταν ξεκάθαρο πως αναφερόμενος ειδικά στο έργο για την υποστήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων κοινωνικών, αλλά και στον πολιτισμό, στόχευε στους προέδρους του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη και του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ.
Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» ανακοίνωσε ακόμη τον εμπλουτισμό της Εκλογικής Επιτροπής, έκανε γνωστό πως την ερχόμενη  εβδομάδα θα παρουσιαστεί η πρώτη ομάδα νέων υποψηφίων, ενώ καινοτομία αποτελεί η συγκρότηση Ομάδας Υποστήριξης Δημοτικής Διακυβέρνησης με συγκεκριμένους τομείς που θα αποτελούν μια ανοιχτή ομάδα για όποιον πολίτη θέλει να συμμετάσχει.
«Ο στόχος μας με αυτή την Ομάδα είναι τριπλός
1. η ενεργοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας
2. η κατάθεση ενός καινοτόμου προγραμματικού λόγου
3. η υποστήριξη της επόμενης δημοτικής αρχής στη λήψη αποφάσεων
Δημιουργούμε δηλαδή ένα think tank, μια Ομάδα Υποστήριξης Δημοτικής Διακυβέρνησης που δεν έχει διάρκεια μέχρι τις εκλογές αλλά θα είναι παρούσα και στην επόμενη μέρα του Δήμου μας», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.