Παπαδοπουλος Super Markets
"Οδηγός του πολίτη" για μείωση της γραφειοκρατίας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 16:14

1988460413.jpgΗ Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία έναν νέο ιστότοπο, τον ‘Οδηγό του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου’. Η εφαρμογή έχει ως στόχο την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου για τον πολίτη και τον επιχειρηματία, την αύξηση της διαφάνειας και την ενίσχυση της ίσης πρόσβασης προς την πληροφόρηση.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.politis.gov.gr, από την οποία μπορούν να αντληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το νομικό πλαίσιο, τα κόστη και τα συνοδευτικά έντυπα για το σύνολο των διαδικασιών (έλεγχοι, υπηρεσίες, κλπ) που διενεργεί η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε: «Το, εν λόγω, έργο υλοποιήθηκε από στελέχη της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Έτσι, εξασφαλίσαμε μηδενικό κόστος για την ανάπτυξη-υλοποίηση και τη χρήση του». Επιπρόσθετα, τόνισε: «Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας με τελικό στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρηματιών».