Παπαδοπουλος Super Markets
Αλλάζει μορφή - αλλά αργά - η πλατεία Χατζή Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 15:44

1116208627.jpgΜέρα με τη μέρα αλλάζει μορφή η πλατεία Χατζή, έστω και αν απέχει ακόμη πολύ από το να θυμίζει έναν οργανωμένο χώρο αναψυχής, καθώς οι παρεμβάσεις είναι αποσπασματικές και στην παρούσα φάση απουσιάζει το πράσινο.
Το τελευταίο διάστημα το βάρος πέφτει στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να φιλοξενεί κάθε Τρίτη τη λαϊκή αγορά, την έκτη που δημιουργείται στο Δήμο Ιωαννιτών. «Είναι μια προσπάθεια που έφερε αποτέλεσμα, εξυπηρετεί τον κόσμο και τους παραγωγούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης σημείωσε: «Ενόψει της λαϊκής ολοκληρώνεται η ηλεκτροδότηση και έχουν μισθωθεί και χημικές τουαλέτες. Στο επόμενο 15νθημερο θα είμαστε έτοιμοι από πλευρά υποδομών για να λειτουργεί κάθε Τρίτη».
Εργασίες έγιναν πρόσφατα και για τη διαμόρφωση ενός χώρου στάθμευσης, στην κάτω πλευρά της πλατείας, και στην παρούσα τουλάχιστον φάση φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή.  Στο γεγονός στάθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, λέγοντας πως ευτυχώς δεν υλοποιήθηκε η ιδέα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για υπόγειο χώρο στάθμευσης.
«Θα είχαμε χαλάσει 30.000 ευρώ για μελέτη που δε θα χρειαζόμασταν. Η περιοχή με τις ρυθμίσεις που κάναμε, ικανοποιεί τους κατοίκους σε επίπεδο στάθμευσης και έχουμε φτιάξει και το νέο χώρο ο οποίος εξυπηρετεί όλη την περιοχή. Και εμείς και οι κάτοικοι είναι υπερευχαριστημένοι από τις θέσεις στάθμευσης. Υπέρεπαρκούν. Η πλατεία Χατζή είναι στολίδι πλέον και ανήκει σε όλο τον κόσμο. Ας την αγαπήσουν οι κάτοικοι, ας τη φροντίσουν και εμείς θα είμαστε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.